Informatie inzake Coronavirus
Lees meer over de laatste ontwikkelingen

Ik ben mantelzorger

Iemand in je nabije omgeving heeft een ongeval, beroerte of bijvoorbeeld een hersenoperatie gehad. Eenmaal thuis merk je dat alles anders is dan voorheen. Wat is er aan de hand?

Hoe herken ik hersenletsel?
 • Thuis verder

  Hoe ga je om met de veranderingen? Hoe krijg je weer grip op je leven? We helpen je graag verder.

  Lees meer
 • Meedoen

  Leren, werken, dagbesteding; wat kun je en wil je nog? We helpen jou je doelen te bereiken.

  Lees meer
 • Wonen

  Zo lang mogelijk thuis wonen met de juiste zorg en ondersteuning? Dat kan, ook 24 uur per dag.

  Lees meer
Nieuws
 • Dagbesteding InteraktContour stopt door knellende voorwaarden Veluwse gemeenten

  3 Maart 2021

  Met pijn in het hart stopt InteraktContour de dagbesteding voor inwoners met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) in de Noordwestelijke Veluwe en Zeewolde. Door de nieuwe knellende voorwaarden vanuit de gemeenten is kwalitatieve en veilige zorg aan cliënten en hun naasten/mantelzorgers naar het oordeel van InteraktContour niet mogelijk. Hierdoor kunnen 102 cliënten geen gebruik meer maken van het specialistische aanbod van InteraktContour op de dagbestedingslocaties. De locaties in Ermelo en Harderwijk sluiten per 1 juni.

  Lees meer
 • Editie 50 van de Goed Nieuws Krant is uit

  25 Februari 2021

  Ook editie 50 van de Goed Nieuws Krant staat weer boordevol bijzonder nieuws. Bijvoorbeeld over gele pinguïns, flessenpost en een bijzonder doolhof.

  Lees meer
 • Word vrijwilliger bij dagbesteding Almere!

  22 Februari 2021

  Ieder mens heeft zijn eigen talenten. De één kan goed koken, de ander heeft groene vingers, is creatief of is goed in administratieve taken. Wat is jouw talent? Wil jij dat inzetten voor met mensen met hersenletsel? Word dan vrijwilliger bij InteraktContour in Almere.

  Lees meer
 • ​Vaccinatietempo moet omhoog!

  15 Februari 2021

  InteraktContour heeft vandaag naar brancheorganisatie VGN en patiëntenvereniging Hersenletsel.nl een signaal afgegeven dat het vaccineren van cliënten van onze woonlocaties door huisartsen te langzaam gaat.

  Lees meer
Agenda
 • 20 Maa 2021

  NAH Kaffee Epe 20 maart 2021

  Waar? EGW Kulturhuus, Ds. Prinszaal, Stationslaan 25 in Epe

  Het NAH Kaffee is een plek waar mensen met niet-aangeboren hersenletsel elkaar kunnen ontmoeten in een rustige en prikkelarme omgeving. Een plek waar je jezelf kunt zijn en niet steeds hoeft uit te leggen wat niet-aangeboren hersenletsel is.

  We werken afwisselend met thema’s, waarbij ook gastsprekers uitgenodigd worden. ontmoeting en (h)erkenning staan centraal.

  Lees meer
 • 07 Apr 2021

  Trefpunt Hersenletsel Lelystad 7 april 2021

  Waar? MFA Zuiderzeewijk, Waddenlaan 1 in Lelystad

  Iedere eerste woensdag van de maand kunnen mensen met NAH en mantelzorgers elkaar ontmoeten bij Trefpunt Hersenletsel  in Lelystad. Een plek voor informatie, om te ontmoeten en ervaringen te delen.

  Lees meer