Stagiair

Wil jij ervaring opdoen in de zorg? Met een stageplek bij InteraktContour maak je kennis met veel verschillende onderdelen van ons vak. Je ervaart hoe het is om te werken met mensen met hersenletsel. Onze doelgroep kent geen eenduidige diagnose, daarom kun je na een stage bij InteraktContour antwoord geven op veel verschillende zorgvragen. De ervaring die je opdoet tijdens een stage bij InteraktContour, vergroot jouw kans op een baan in de zorg, wie weet wel bij InteraktContour zelf.
 

Kennismaken met onze doelgroep

Mensen met niet aangeboren hersenletsel vragen ieder om een eigen benaderingswijze. Je komt daardoor als zorgverlener in aanraking met veel verschillende zorgvragen. Een stageplek bij InteraktContour biedt jou de kans om brede kennis en ervaring op te doen, en veel te leren. Ook voor onze cliënten is het goed dat jij er bent: jij brengt nieuwe energie in huis, nieuwe ideeën. Je werkt mee aan vergroting van hun leefwereld.
 

Stageplek binnen InteraktContour

Als stagiair doe je onder begeleiding van onze ervaren medewerkers praktijkervaring op. Dat kan op allerlei verschillende plekken binnen InteraktContour, op het gebied van behandeling, begeleiding, dagbesteding en 24-uurs zorg. InteraktContour biedt BOL (leren en stage) en BBL (werken en leren) plaatsen aan.

Om in aanmerking te komen, moet je een erkende opleiding volgen. Bijvoorbeeld MMZ (niveau 3 en 4), verpleegkunde (niveau 3 en 4), SPH of fysiotherapie. Je taken en verantwoordelijkheden sluiten daarbij aan. Ook voor studenten met een niet-zorg gerelateerde opleiding bieden wij stageplaatsen aan.


Wat vinden stagiaires leuk aan hun stageplek bij InteraktContour?

 • Stagiaires krijgen voldoende ruimte om aan hun stageopdrachten en –doelen te werken;
 • Stagiaires worden gezien als volwaardig lid van het team;
 • Stagiaires worden bij veel ‘extra’s’ betrokken, zoals vergaderingen, klinische lessen, vakgroepen, teamuitjes;
 • Stagiaires krijgen voldoende ruimte voor hun eigen leerproces;
 • Stagiaires ontvangen stagevergoeding.

Hoe kom ik in aanmerking voor een stageplek?

Neem voor informatie over stageruimte contact op met de locatie van je keuze. Ga naar alle locaties voor de contactgegevens. Onze locaties regelen zelf de instroom van stagiaires. Nadat de locatie jouw motivatiebrief en CV heeft ontvangen, ontvang jij bericht of je op gesprek mag komen. Verloopt het sollicitatiegesprek positief? Dan mag je een dagje meelopen op de locatie. Bevalt dit zowel voor jezelf als voor de locatie goed? Dan start jij als stagiair binnen InteraktContour!
 

Overeenkomst, arbeidsvoorwaarden en stagevergoeding

Op al onze locaties is vaccinatie tegen Hepatitis B verplicht; je opleiding is daarvoor in principe verantwoordelijk. Je hebt bij InteraktContour doorgaans recht op een stagevergoeding mits je voldoet aan de criteria van de CAO. InteraktContour werkt met een eigen stageovereenkomst.
 

Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)

Om bij InteraktContour stage te mogen lopen wordt er om een Verklaring Omtrent Gedrag gevraagd. Deze verklaring moet je vóór jouw eerste werkdag inleveren. De kosten hiervoor kun je uiteraard bij ons declareren.


BOL en BBL

BOL: Leren en stage lopen

Je gaat naar school en loopt daarnaast stage bij InteraktContour. In het Middelbaar Beroeps Onderwijs (MBO) heet dit de Beroeps Opleidende Leerweg (BOL). In het HBO is dit de dagopleiding. Je leert dus vanuit school en je hebt recht op studiefinanciering. Bij InteraktContour heb je doorgaans recht op een stagevergoeding mits je voldoet aan de criteria van de CAO.
 

BBL: Werken en leren

Je gaat werken bij InteraktContour (betaald) en daarnaast ga je naar school. In het MBO heet dit de Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL). In het HBO heet dit ook wel de 'Duale leerweg'. Je combineert werken met leren bij InteraktContour (minimaal 24 uur per week). Je gaat dan naar school in je eigen tijd, meestal is dat één dag per week. Je leert dus vanuit een baan en hebt al een eigen leerling-salaris. Met InteraktContour heb je een leer-arbeidsovereenkomst. Om te kunnen starten met deze leerweg moet je solliciteren naar een leer-arbeidsplaats. Doorgaans is in de periode februari/maart bekend hoeveel vacatures er zijn voor BBL-plaatsen.

Salaris tijdens de opleiding: als je kiest voor een opleiding via de BBL, dan heb je recht op een leerling-salaris conform CAO. Uiteraard wordt altijd het minimumjeugdloon uitbetaald.
 

Verschillen tussen BOL en BBL

BBL

 • 32% theorieonderwijs en 68% praktijkleren
 • Je gaat de praktijk leren als leerling-werknemer
 • Inkomen uit werk
 • (on)Regelmatige diensten
 • Schoolgeld en boeken worden betaald door de werkgever
 • Vakantie als werknemer (ca. 116 uur op fulltime basis)
 • Je wordt beoordeeld als leerling en als werknemer
 • Je werkt als onderdeel van het team
 • Toelating middels sollicitatieprocedure

BOL

 • 64% theorieonderwijs en 36% praktijkleren
 • Je gaat de praktijk leren als stagiaire
 • Inkomen uit studiefinanciering en doorgaans een stagevergoeding
 • Onregelmatige diensten in overleg
 • Schoolgeld en boeken worden betaald door leerling/ouders
 • Vakantie als scholier (ca. 12 weken)
 • Je wordt beoordeeld als leerling
 • Je inzet is voor het afdelingsteam extra
 • Toelating na sollicitatie en toelatingsgesprek

Stel hier je vraag Bel ons: 0341 255 777
(elke werkdag van 8.30 tot 17.00 uur)
Terug naar boven

Contact

Postbus 128
8070 AC Nunspeet
T. (0341) 255 777
E. info@interaktcontour.nl

Social media

Partner van
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlInteraktContour is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

InteraktContour

(0341) 255 777 info@interaktcontour.nl Postbus 128
8070 AC Nunspeet
Partner van