Professional

Scholing en ontwikkeling

Binnen InteraktContour vinden we persoonlijke en teamontwikkeling belangrijk. We willen dat onze medewerkers kennis hebben van onze doelgroep. Dat ze weten hoe te handelen en hoe de best mogelijke zorg te leveren.  We hechten waarde aan eigenaarschap en zelforganisatie. Dit betekent dat onze professionals ruimte krijgen om hun vak uit te oefenen. De teams kunnen zo nog sneller inspelen op de behoeftes van cliënten. Dit is belangrijk, omdat er continu veranderingen en verbeteringen plaatsvinden in de zorg.

Het is dus van groot belang om bij te blijven in ons vakgebied. De professionals binnen InteraktContour krijgen daar ruimte voor. Een actief opleidingsklimaat zorgt ervoor dat je het beste uit jezelf en jouw vak kunt halen binnen InteraktContour.


Kennis
De doelgroep van InteraktContour is een mooie doelgroep maar ook een doelgroep die een specifieke benadering vraagt. Het is belangrijk dat je kennis hebt van hersenletsel en wat dit voor gevolgen heeft voor het gedrag van onze cliënten. En nog belangrijker, hoe reageer jij als zorgverlener adequaat op dit soms complexe gedrag. Specifieke scholing en training vinden we daarom belangrijk. 

BreinBasics is een trainingsaanbod ontwikkeld door InteraktContour en bedoeld voor medewerkers van InteraktContour. Het betreft kennis over hersenletsel en methodisch handelen met de methodiek Competentiegericht begeleiden. In 2017 is het programma herontworpen. We beschikken nu over een  splinternieuw blended leertraject waarbij  leren in de praktijk centraal staat! Het leertraject is gedifferentieerd naar 4 leerroutes, passend bij de verschillende functies. Op deze manier beschikt iedereen over dezelfde up-to-date kennis en uitgangspunten en zal dit de professionaliteit  medewerkers vergroten. Om zo de best mogelijk zorg aan onze cliënten te kunnen verlenen.

Trainingen
Naast BreinBasics bieden we ook andere  e-learnings en trainingen aan. Denk hierbij aan: introductieprogramma voor nieuwe collega’s, verpleegkundige zorg, meldcode huiselijk geweld, fysieke belasting, BHV en onze digitale systemen. Op ons leerplatform “Pynter” kun je alle aangeboden trainingen vinden,  je aanmelden voor een module, je kennis delen en kun je als medewerker je kennis en talent presenteren. Op deze manier wordt de kennis die we hebben inzichtelijk en kun je eenvoudig nagaan welk van je collega’s kennis heeft van een onderwerp wat nu net binnen jouw team grote aandacht vraagt. Handig toch? We blijven hierin ook zelf ontwikkelen en verbeteren en proberen hierbij steeds aan te sluiten bij de vragen en wensen vanuit de werkvloer.

Stel hier je vraag Bel ons: 0341 255 777
(elke werkdag van 8.30 tot 17.00 uur)
Terug naar boven

Contact

Postbus 128
8070 AC Nunspeet
T. (0341) 255 777
E. info@interaktcontour.nl

Social media

Partner van
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlInteraktContour is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

InteraktContour

(0341) 255 777 info@interaktcontour.nl Postbus 128
8070 AC Nunspeet
Partner van