Week van Zorg en Welzijn

InteraktContour opent haar deuren tijdens de Nationale Week van Zorg en Welzijn van 11 t/m 16 maart 2019.

Tijdens deze week zetten diverse van onze locaties hun deuren voor je open om langs te komen en kennis met ons én onze cliënten te maken. Of je nou op zoek bent naar informatie over niet-aangeboren hersenletsel, onze diensten of je wilt beginnen met een nieuwe uitdaging door bij ons te komen werken of als vrijwilliger te komen helpen.
Kom gezellig langs, onze cliënten, begeleiders én vrijwilligers staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden!
 

Welke locaties doen mee?

Amersfoort / Nijkerk

Dagbesteding Nijkerk, Oranjelaan 79 Nijkerk

Wanneer: 15 maart
Tijdstip: 13:30 - 16:30 uur
Wat: Kom tijdens onze open inloop langs om kennis met ons te maken. Onze medewerkers én cliënten staan voor je klaar om je vragen te beantwoorden en je te voorzien van advies over niet-aangeboren hersenletsel. 
Tip!: Doe tussen 13:30 en 15:00 uur mee met de Ronnie Gardiner Methode (RGM)! Want wat gebeurt er nou eigenlijk in onze hersenen als we muziek horen, en welke invloed heeft die muziek op onze fysieke, mentale en cognitieve gesteldheid? Ervaar het zelf door mee te doen met deze multisensorische oefenmethode en werk aan het verbeteren van de conditie van je brein.

Hardenberg

Pop-up Store Zorg en Welzijn, Voorstraat 33 Hardenberg

Wanneer: 11 t/m 16 maart
Tijdstip: dagelijks geopend van 10:00 - 16:00 uur
Wat: Hoe leuk werken in de zorg is? Diverse Hardenbergse zorg-, welzijns- en onderwijsinstellingen slaan tijdens de Week van Zorg en Welzijn de handen ineen om jou dit zelf te laten ervaren in de Pop-Up Store. De hele week worden er workshops en presentaties gegeven over werken in de zorg, waardoor je een uniek kijkje achter de schermen krijgt bij diverse organisaties. Volg bij ons bijvoorbeeld de presentatie over niet-aangeboren hersenletsel en wat dit betekent in het leven. Of volg bij een van de andere instellingen de workshop diabetes of werken op de operatiekamer.
Kom een van de dagen langs om kennis te maken met het werken in de zorg, en wie weet zelfs met jouw nieuwe collega's!
Tip!: Op maandag 11 maart opent wethouder Gitta Luiten officieel de deuren van de Store.

De volgende organisaties kun je vinden in de Pop-Up Store:
InteraktContour dagbesteding Hardenberg, Saxenburggroep,  Alfacollege, Baalderborg, Carinova, Buurtzorg, de Stuw, RIBW, de Sprank.


Woonlocatie de Bramer, Burgemeester Bramerstraat 30

Wanneer: 16 maart
Tijdstip: 10:30 - 15:30 uur
Wat: Kom langs tijdens de open dag van onze woonlocatie in Hardenberg en maak kennis met onze cliënten, medewerkers en het leven op de woonlocatie. Onze cliënten leiden je graag zelf rond door de woonlocatie. Zo krijg je een uniek kijkje op de locatie: ze laten je zien waar en hoe ze wonen en vertellen je graag van alles over hun leven. En natuurlijk staat vragen vrij. Daarnaast is er ruimte om gezellig een kopje koffie of thee te drinken met wat lekkers erbij en rustig in gesprek te gaan met cliënten en medewerkers. Wil jij kennis maken met deze locatie? Kom dan langs op 16 maart!
 

Harderwijk

Dagbesteding Harderwijk, Albert Verweijplein 30 

Kom kennismaken
Mensen met niet-aangeboren hersenletsel kunnen van maandag 11 maart t/m vrijdag 15 maart kennismaken met de verschillende vormen van ondersteuning van InteraktContour. Kijk en doe mee en stel je vragen aan onze specialisten.
 
Maandag 11 maart
10.30 - 12.00 uur Kennisquiz
10.30 - 13.30 uur Inloopspreekuur begeleiding thuis
13.30 - 15.30 uur Stoelyoga
 
Dinsdag 12 maart
10.30 - 12.00 uur Afasietraining
13.30 - 15.30 uur Ronnie Gardiner Methode, inloopspreekuur over begeleiding thuis en Hersenz behandeling
 
Woensdag 13 maart
10.30 - 1200 uur Koken
13.30 - 15.30 uur Educatieve cursussen
 
Donderdag 14 maart
10.30 - 12.00 uur Brein masterclass
13.30 - 15.30 uur Fitness en inloopspreekuur over begeleiding thuis
 
Vrijdag 15 maart
10.30 – 12.00 uur Bakken
13.30 - 15.30 uur Workshop creatief, inloopspreekuur over begeleiding thuis en Hersenz en in gesprek met een ervaringsdeskundige

Meer weten? Mail voor meer informatie over onze activiteiten naar: harderwijk@interaktcontour.nl of bel: 06 10 14 94 40
 

Emmeloord en Lelystad

Behandeling, Abelenlaan 2 Emmeloord
Behandeling, Het Ravelijn 1-11 Lelystad

 
Wanneer: 14 maart
Tijdstip: 16:00 - 17:30 uur
Wat: Inloopmiddag ter kennismaking met de behandeling van Hersenz. Wat nou als je hersenletsel oploopt, door bijvoorbeeld een beroerte, hersenoperatie of ongeluk? De gevolgen hiervan zetten het leven van de persoon die het overkomt op z'n kop, maar ook dat van de naasten. Wat zijn de mogeljikheden als je hersenletsel hebt en wat kunnen wij daarin betekenen? Op beide locaties staan onze medewerkers voor u klaar om u meer te vertellen over de mogelijkheden van Hersenz behandeling. 

Lelystad, Stadhuis, Stadhuisplein 2 Lelystad

Wanneer: 16 maart
Tijdstip: 11:00 - 15:00 uur
Wat: In het Stadhuis van Lelystad is op 16 maart de jaarlijkse informatie- en activiteitenmarkt over gezondheid, plezier en welzijn. Op de markt maak je op een laagdrempelige manier kennis met het zorg- en welzijnsaanbod in de gemeente. 
Tip!: Kom tussen 11:30 en 15:00 uur naar de Presentatiezaal om kennis met ons te maken. Doe mee met diverse bewegingsactiviteiten en ervaar zelf wat rolstoeldansen is!

Nunspeet

Woonlocatie Espalier, Ds. de Bouterlaan 14 Nunspeet

Wanneer: 12 maart
Tijdstip: 10:00 - 16:00 uur
Wat: Wat is een betere manier van kennismaken met een organisatie dan samen met bewoners en begeleiders een activiteit te doen? Daarom ben je deze dag van harte welkom om met onze bewoners en werknemers de keuken in te duiken en cupcakes te komen bakken. Natuurlijk gaan we die daarna gezellig opeten met een bakje koffie of thee erbij. Tijdens de dag is er volop ruimte om vragen te stellen, kennis te maken met cliënten én het werk op de woonlocatie.

 

Oldenzaal

Dagbesteding Oldenzaal, Molenstraat 43 Oldenzaal

Wanneer: 14 maart
Tijdstip: 13:00 - 15:30 uur
Wat: Niet zomaar een inloopmiddag! De deelnemers van onze dagbestedingslocaties doen activiteiten en werken aan hun vaardigheden in verschillende modules. Zo werken ze aan hun conditie in de module 'Fit&Vitaal' of zoeken ze uit waar hun ambities liggen in de module 'Talent & Ambitie'. Tijdens deze inloopmiddag volgen de deelnemers de diverse modules, maar zetten zij speciaal voor jou de deuren open om ook eens mee te doen. Daarmee krijg je een uniek kijkje achter de schermen op onze locatie en kom je er door te ervaren en vragen te stellen achter wat dagbesteding bij ons inhoudt.
 

Steenwijk

Woonlocatie de Veldkei, Akkerplein 21 Steenwijk

Wanneer: 16 maart
Tijdstip: 13:00 - 16:00 uur
Wat: Hersenletsel heeft een grote impact op het leven van de personen die het overkomt. Onze cliënten kunnen je daar natuurlijk beter over vertellen dan wie ook! Ben jij benieuwd naar wat wij doen voor mensen met hersenletsel, bijvoorbeeld omdat je zelf op zoek bent naar ondersteuning of begeleiding of juist omdat je op zoek bent naar een baan in de zorg? Kom dan langs en maak kennis met onze medewerkers en cliënten, zij staan klaar om al je vragen te beantwoorden. 
 

Contact

Postbus 128
8070 AC Nunspeet
T. (0341) 255 777
E. info@interaktcontour.nl

Social media

Partner van
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlInteraktContour is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

InteraktContour

(0341) 255 777 info@interaktcontour.nl Postbus 128
8070 AC Nunspeet
Partner van