Informatie inzake Coronavirus
Lees meer over de laatste ontwikkelingen
2 woningen vrij

Begeleid zelfstandig wonen Kampen

Woonlocatie Burgelstee

Burgwalstraat 26
8261 HK Kampen
T. 038 333 23 56
E. wlburgelstee@interaktcontour.nl
Ervaar je de gevolgen van hersenletsel (NAH)? Dan gaat wonen niet altijd vanzelf. Misschien overzie je het huishouden niet. Of heb je hulp nodig met aan- en uitkleden en eten koken. Bij woonlocatie Burgelstee in Kampen leer je om zo zelfstandig mogelijk te wonen. Daarbij krijg je de zorg en ondersteuning die je nodig hebt. 
 

Voor mensen met hersenletsel (NAH)

Woonlocatie Burgelstee is bestemd voor mensen met hersenletsel.
 

17 ruime appartementen

Burgelstee is een prachtig gerenoveerd pand, gelegen in de sfeervolle binnenstad van Kampen. De woonlocatie bevindt zich op de eerste verdieping. Er zijn 17 ruime appartementen, met een woon-/slaapgedeelte met keukenblok en een eigen badkamer met douche en toilet. Op de begane grond vind je dagbestedingslocatie Burgelstee
 

Gesprek en plan op maat

Samen met een medewerker van InteraktContour bekijk je hoe jij het best kunt wonen. En wáár jij het best kunt wonen: in een appartement bij Burgelstee, op een andere locatie, of thuis met 24 uurs professionele zorg (Volledig Pakket Thuis). Kortom: we zoeken voor jou de beste plek en maken een plan op maat.
 

Liever thuis wonen? Dan kan met Volledig Pakket Thuis (VPT)

Wil je graag thuis blijven wonen, maar heb je wel 24-uurs zorg nodig? Dan is het Volledig Pakket Thuis (VPT) een oplossing. Een medewerker van InteraktContour komt dan bij jou thuis. Je krijgt thuis de zorg of ondersteuning die jij nodig hebt. 
 

Ook in Kampen

Dagbesteding Kampen, locatie Burgelstee
Individuele begeleiding Kampen
  

Dascha van Baalen

Zorgbemiddelaar

T: 06 40 90 14 08

E: d.v.baalen@interaktcontour.nl


Alies Vroom

Teamleider

T: 06 83 80 01 61

E: a.vroom@interaktcontour.nl

“Dit is wel een plekje waar ik wil blijven”

 “Door mijn spasme zit ik sinds mijn 6e in een rolstoel. Wat ik allemaal niet meer kan? Ha, ha ik kan beter opnoemen wat ik allemaal nog wel kan: praten, zingen, knutselen, familie bezoeken, winkelen, paardrijden en uitgaan. Ik ben fan van BZN en bezoek regelmatig hun concerten. Ik woon nu ruim 6 jaar bij Burgelstee. Ik heb mijn appartement samen met mijn ouders ingericht. Eten en koffiedrinken doen we in een groep. Eerst was die groep heel groot, nu eten we in een kleine groep van 7 mensen. Dat is minder druk en zo kun je  nog eens een gesprek voeren. Een keer in de maand organiseren we een vriendinnenavond bij iemand thuis. Dan maken we hapjes en kijken we samen naar een leuk programma op televisie, heel gezellig! Ik kan goed overweg met mijn begeleiders, ik kan voor alles bij ze terecht, ook als ik ergens mee zit en verdrietig ben. Ik vind het fijn bij Burgelstee, dit is wel een plekje waar ik wil blijven”.Jara Bastiaan (30 jaar)
 

.


“Medebewoners zie ik als buren”

“Je kunt meedoen wanneer je wilt. Als je je eigen programma hebt is dat ook geen probleem. Die vrijheid maakt dat het voelt als zelfstandig wonen, maar er is toch heel dichtbij hulp als ik die nodig heb. Ik heb een lichamelijke beperking als gevolg van een operatie van mijn moeder in de zwangerschap. Ik kan niet lopen en heb hulp nodig bij het wassen en aankleden.
 

Een druk op de knop

Wat ik een fijn idee vind, is dat er iemand komt om te helpen als ik op de knop druk. Maar verder leef ik vrij zelfstandig mijn leven. Ga uit met vriendinnen: winkelen, bioscoop of wat drinken. En ik werk twee dagen in de week als secretaresse. Ik zie deze woning als een tussenstap, op weg naar zelfstandig wonen met thuiszorg. Maar dat is toekomst. Ik heb dit appartement net helemaal zelf ingericht en ben er erg blij mee. In het begin dacht ik: pas ik hier wel tussen. Er zijn hier voornamelijk mensen met hersenletsel. Maar ik ga regelmatig koffiedrinken met de andere bewoners en ik eet ook samen met de groep omdat ik dat gezelliger vind dan alleen eten. Ik zie het als buren, je hoeft niet alles van ze te weten om toch een leuk praatje te maken.”


Mariëlle van Veen, bewoner Woonlocatie Burgelstee in Kampen