Informatie inzake coronavirus
Lees meer over de laatste ontwikkelingen

Dagbesteding Dalfsen

dagbesteding Dalfsen

Ruigedoornstraat 108
7721 BR Dalfsen
T. 06 51 32 34 54
E. dalfsen@interaktcontour.nl
Voor wie is Dagbesteding Dalfsen?
Bij dagbesteding Dalfsen komen mensen met hersenletsel, bijvoorbeeld als gevolg van een beroerte, ongeluk of hersentumor. 

Wat ga je doen?
De gevolgen van hersenletsel zijn voor iedereen anders. Bij dagbesteding Dalfsen doe je de activiteiten die passen bij jouw mogelijkheden, talenten en ambities. 

Eerst een gesprek
Je krijgt eerst een gesprek met een begeleider van InteraktContour. We horen graag wat je goed kunt en wat je lastig vindt. En wat je (weer) wilt leren, kunnen en onderhouden. We noemen dit: de Startmodule.

Dan een plan op maat
Daarna maken we een plan op maat. Dat doen we samen met jou en met bijvoorbeeld familie, vrienden of buren. Want we doen het graag sámen.

Aan de slag bij de dagbesteding
In de dagbesteding werk je aan jouw eigen doelen. Dat doe je individueel, maar ook samen met andere deelnemers. We gebruiken zes modules:
 
Je netwerk werkt
Het is fijn als je terechtkunt bij mensen die je kent. Familie, vrienden en buren. Dat heet: het sociaal netwerk. Bij ons leer je hoe je je netwerk uitbreidt, versterkt en behoudt.
 
Eigen regie
Bij ons leer je hoe jij je zo goed mogelijk kunt redden in het leven. Bijvoorbeeld op het gebied van wonen, werk en recreatie, financiën, psychische gezondheid en sociale relaties. Dat heet: eigen regie.
 
Talent & Ambitie
Samen gaan we op zoek naar jouw talenten. Je ontwikkelt deze talenten en gaat daarmee aan de slag. Bijvoorbeeld in de dagbesteding of met (vrijwilligers)werk.
 
Fit & Vitaal
Hoe fit voel jij je? En hoe gaat het met bewegen? Bij ons werk je aan conditie en gezondheid. Je krijgt een individueel programma, maar je traint in een groep. Wel zo gezellig!
 
Vaardig & Creatief
In onze dagbesteding leer je nieuwe vaardigheden. Ook ga je aan de slag met dingen die je nog goed kunt. Zoals: creatieve vaardigheden, technische vaardigheden en sociale vaardigheden.
 
Communicatie
Communiceren kan lastig zijn. Bijvoorbeeld bij afasie. Wil je beter leren communiceren vanuit jouw mogelijkheden? Wij ondersteunen je graag. Ook met het communiceren via sociale media.

Samenwerking dagbesteding en Balans Fysiotherapie
InteraktContour dagbesteding Dalfsen en Balans Fysiotherapie hebben de krachten gebundeld en organiseren, speciaal voor mensen met Parkinson, groepsactiviteiten. 

Ook in de gemeente Dalfsen:
Dagbesteding Nieuwleusen, buurtkamer de schakel
Individuele begeleiding Dalfsen