Informatie inzake Coronavirus
Lees meer over de laatste ontwikkelingen

Zorg aanvragen

Wil je graag zorg en ondersteuning van InteraktContour regelen voor je partner, familielid of goede vriend? Dat kan. Wij bieden hulp bij dagbesteding, begeleiding thuis, behandeling en 24-uurs zorg.
Als mantelzorger is het vaak niet makkelijk altijd klaar te staan voor je naaste. Ook dan kan InteraktContour wellicht iets voor je betekenen. Neem gerust contact met ons op.


Hoe regel je professionele zorg?

Dagbesteding en begeleiding thuis

Heeft je naaste zorg nodig voor dagbesteding en/of begeleiding thuis? Neem dan eerst contact op met de gemeente. Zij organiseren de toegang tot de zorg. Elke gemeente doet dat op zijn eigen manier. Zo zijn in veel gemeenten sociale wijkteams actief. Vraag bij jouw gemeente waar je terecht kunt met je hulpvraag.

Overleg met gemeente

Vaak nodigt de gemeente je naaste uit voor een gesprek om te overleggen over de hulp die nodig is.  Zo’n gesprek wordt ook wel een keukentafelgesprek genoemd en vindt thuis plaats.
Soms weet de gemeente niet goed wat niet-aangeboren hersenletsel (NAH) is en welke hulp je naaste nodig heeft. Misschien vindt je naaste het moeilijk dat zelf uit te leggen. Weet dat je altijd bij het gesprek aanwezig kunt zijn. Ook kan een medewerker van InteraktContour helpen. Samen bekijken we of het aanbod van de gemeente goed is voor je naaste.

Behandeling en 24-uurs zorg

Om gebruik te maken van behandeling of 24-uurszorg is een indicatie nodig. Hiermee heeft je naaste toegang tot professionele zorg en ondersteuning. Een indicatie staat altijd op naam van degene die zorg en ondersteuning nodig heeft. De indicatie kun je aanvragen bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (www.ciz.nl). Geef hierop aan van welke zorgaanbieder je gebruik wilt maken. Medewerkers van InteraktContour helpen graag bij het invullen van de aanvraag.

Wat is een indicatie?

De indicatie is een document waarop staat op welke begeleiding of zorg je naaste recht heeft. En hoeveel uren zijn toegewezen. Het CIZ stuurt de originele indicatie naar het Zorgkantoor. Je naaste ontvangt zelf een kopie van de indicatie.

Aangemeld bij InteraktContour

Zodra InteraktContour de indicatie van het Zorgkantoor ontvangt, is je naaste bij ons aangemeld. We nemen dan contact op voor een afspraak. We bespreken de situatie en de mogelijkheden die er zijn.

Is er al een indicatie beschikbaar?

Vraag dan rechtstreeks zorg aan bij InteraktContour. Een medewerker neemt dan zo spoedig mogelijk contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Wet- en regelgeving zorg en ondersteuning

De Wet Langdurige Zorg (Wlz), Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo), Jeugdwet en de Zorgverzekeringswet zijn de vier wetten die sinds 2015 het Nederlandse zorgstelsel vormen. Het stelsel zorgt ervoor dat iedereen de zorg en ondersteuning kan krijgen die nodig is. Voor veel mensen is het echter niet altijd duidelijk waar en bij wie zij terecht kunnen als zij zorg en ondersteuning willen regelen. Met de brochure ‘De wetten zorg en ondersteuning sinds 2015 –eenvoudig verteld’ worden zij wegwijs gemaakt. De brochure is hier te downloaden.
 


Stel hier je vraag Bel ons: 0341 255 777
(elke werkdag van 8.30 tot 17.00 uur)
Terug naar boven

Contact

Postbus 128
8070 AC Nunspeet
T. (0341) 255 777
E. info@interaktcontour.nl

Social media

Partner van
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlInteraktContour is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

InteraktContour

(0341) 255 777 info@interaktcontour.nl Postbus 128
8070 AC Nunspeet
Partner van