Beweeg je brein in conditie

Verbeter je motoriek en vaardigheden na hersenletsel

Sporten en bewegen kunnen een hele opgave zijn als je hersenletsel hebt. Overprikkeling, geen energie hebben of lichamelijke functies die het laten afweten. Toch zijn juist sportieve activiteiten belangrijk voor herstel na hersenletsel. Het vergroot je zelfvertrouwen, verbetert je hersenfuncties en geeft jezelf positieve energie.
 
Bij InteraktContour weten we wat het betekent om hersenletsel te hebben en hoe we hiermee om moeten gaan. Waardoor je in het dagelijks leven je zelfstandigheid vergroot. Door onze kennis over en ervaring met de behandeling van hersenletsel kunnen we een zo passend mogelijk programma aanbieden waardoor jij het maximale uit jezelf kan halen.
 

Wat bieden we aan?

 • Sport/fitness: Werken aan persoonlijke doelen zoals balans en kracht
 • RGM: Een multi-sensorische oefenmethode voor de hersenen, waarbij ritme en muziek worden ingezet om beweging, spraak en cognitie te stimuleren
 • Zwemmen: Onder begeleiding zwemmen
 • Stoelyoga: Yoga-oefeningen die zittend op een stoel uitgevoerd worden, inclusief een stukje meditatie en mindfullness. Goed voor de doorbloeding, spierkracht, lenigheid en ademhaling
 • Boccia: Een spel met ballen vergelijkbaar met jeu des boules, speciaal voor mensen met een beperking. Werken aan oog-hand coordinatie, motoriek en balans
 • Duofietsen: Samen met een medewerker samen fietsen, buiten in beweging zijn
 • Wandelen: Onder begeleiding wandelen

Meer lezen?

Informatie en achtergrondartikelen op het platform Verder met Hersenletsel:
https://www.verdermethersenletsel.nl/thema-s/bewegen

Informatie van de hersenstichting:
https://www.hersenstichting.nl/zorg/sport-bewegen/sport-bewegen

Informatie over RGM:
https://rgm-nederland.nl/site/

Nieuws
 • Ook jaren later nog problemen door hersenletsel

  2 Juli 2019

  InteraktContour organiseerde vrijdag 28 juni een netwerkbijeenkomst voor professionals om kennis over NAH te delen en de samenwerking te versterken.

  Lees meer
 • Opbrengst verloting voor bewegingstrainer Ermelo

  1 Juli 2019

  Vrijdag 28 juni mochten Arina de Wolf en Jolinda Huisman van InteraktContour een cheque ter waarde van 850 Euro in ontvangst nemen van Klaverjasclub Klavertje 4. Met deze donatie komt de aanschaf van een bewegingstrainer voor de dagbesteding heel dichtbij.

  Lees meer
 • Kwaliteitsrapport 2018: Kwaliteit met hersenletsel

  7 Juni 2019

  Ons Kwaliteitsrapport 2018 is afgerond en gepubliceerd. Een rapport waarin we toelichting geven op onze visie over wat kwaliteit van zorg is en hoe wij de kwaliteit van onze zorg zo hoog mogelijk houden.

  Lees meer
 • Woonlocatie in Almere muzikaal geopend

  5 Juni 2019

  Dinsdag 4 juni werd de Bellettrie, de nieuwste woonlocatie van InteraktContour in Almere, feestelijk geopend. De openingsceremonie werd verzorgd door nieuwe bewoners Claudia Burger en Frank Roders. Ook was er een klein optreden van Jurrian Keilholtz die samen met cliënten van de dagbesteding liedjes componeerde over leven met hersenletsel.

  Lees meer
Agenda
 • 01 Sep 2019

  Gesprekstafel NAH 1 september 2019

  Waar? Wagenmakerbaan 43 in Almere

  De gesprekstafel NAH is een gespreksgroep voor mantelzorgers en mensen met hersenletsel. Deze gesprekstafel vindt 5 x per jaar plaats, altijd op een zondag. U krijgt hier de ruimte om uw verhaal te vertellen en uw ervaringen te delen. Samen gaan we in gesprek aan de hand van een thema.
   

  Lees meer
 • 11 Sep 2019

  NAH Café Vechtdal 11 september 2019

  Waar? InteraktContour dagbesteding Hardenberg, Burg. Bramerstraat 228 in Hardenberg

  Iedere tweede woensdag van de maand kunnen mensen met NAH, hun partners, familieleden en andere geïnteresseerden elkaar ontmoeten in het NAH Café in Hardenberg. Een plek voor informatie, om te ontmoeten en ervaringen te delen.
   

  Lees meer

Contact

Postbus 128
8070 AC Nunspeet
T. (0341) 255 777
E. info@interaktcontour.nl

Social media

Partner van
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlInteraktContour is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

InteraktContour

(0341) 255 777 info@interaktcontour.nl Postbus 128
8070 AC Nunspeet
Partner van