Beweeg je brein in conditie

Verbeter je motoriek en vaardigheden na hersenletsel

Sporten en bewegen kunnen een hele opgave zijn als je hersenletsel hebt. Overprikkeling, geen energie hebben of lichamelijke functies die het laten afweten. Toch zijn juist sportieve activiteiten belangrijk voor herstel na hersenletsel. Het vergroot je zelfvertrouwen, verbetert je hersenfuncties en geeft jezelf positieve energie.
 
Bij InteraktContour weten we wat het betekent om hersenletsel te hebben en hoe we hiermee om moeten gaan. Waardoor je in het dagelijks leven je zelfstandigheid vergroot. Door onze kennis over en ervaring met de behandeling van hersenletsel kunnen we een zo passend mogelijk programma aanbieden waardoor jij het maximale uit jezelf kan halen.
 

Wat bieden we aan?

 • Sport/fitness: Werken aan persoonlijke doelen als balans en kracht
 • RGM: Een multi-sensorische oefenmethode voor de hersenen, waarbij ritme en muziek worden ingezet om beweging, spraak en cognitie te stimuleren
 • Zwemmen: Onder begeleiding zwemmen
 • Stoelyoga: Vanuit een stoel yoga oefeningen, stukje meditatie en mindfullness
 • Boccia: Een spel met ballen vergelijkbaar met joux des boules, speciaal voor mensen met een handicap. Werken aan oog-hand coordinatie, motoriek en balans
 • Duofietsen: Samen met een medewerker samen fietsen, buiten in beweging zijn

Meer lezen?

Informatie en achtergrondartikelen op het platform Verder met Hersenletsel:
https://www.verdermethersenletsel.nl/thema-s/bewegen

Informatie van de hersenstichting:
https://www.hersenstichting.nl/zorg/sport-bewegen/sport-bewegen

Informatie over RGM:
https://rgm-nederland.nl/site/

Nieuws
 • Kwaliteitsrapport 2018: Kwaliteit met hersenletsel

  7 Juni 2019

  Ons Kwaliteitsrapport 2018 is afgerond en gepubliceerd. Een rapport waarin we toelichting geven op onze visie over wat kwaliteit van zorg is en hoe wij de kwaliteit van onze zorg zo hoog mogelijk houden.

  Lees meer
 • Woonlocatie in Almere muzikaal geopend

  5 Juni 2019

  Dinsdag 4 juni werd de Bellettrie, de nieuwste woonlocatie van InteraktContour in Almere, feestelijk geopend. De openingsceremonie werd verzorgd door nieuwe bewoners Claudia Burger en Frank Roders. Ook was er een klein optreden van Jurrian Keilholtz die samen met cliënten van de dagbesteding liedjes componeerde over leven met hersenletsel.

  Lees meer
 • Zwemmen voor mensen met hersenletsel

  29 Mei 2019

  Sportieve activiteiten zijn belangrijk voor herstel na hersenletsel. Daarom zwemmen cliënten van InteraktContour iedere donderdagochtend onder begeleiding in zwembad de Brake in Nunspeet.

  Lees meer
 • Sporten voor mensen met hersenletsel

  16 Mei 2019

  Cliënten van de dagbestedingslocatie van InteraktContour in Raalte sporten wekelijks bij sportcentrum Tijenraan in Raalte. De fitnesstraining die zij hier volgen helpt hen hun motorische vaardigheden en conditie te verbeteren zodat zij in het dagelijkse leven veel zelf kunnen blijven doen.

  Lees meer
Agenda
 • 17 Jun 2019

  Zinvol leven met ziekte of beperking

  Waar? Bibliotheek Nijkerk, Frieswijkstraat 99 3861 BK Nijkerk

  Naast de lichamelijke klachten van ziekte heeft ‘ziek zijn’ ook invloed in je verdere leven. Misschien kan het niet meer zoals het eerder ging. Hoe ga je om met deze verandering? Welke nieuwe wegen zijn er om je leven opnieuw vorm te geven?

  Lees meer
 • 19 Jun 2019

  NAH Avond voor mensen met hersenletsel en hun naasten

  Waar? Trefkoele+ Wim Heerinkzaal, Ruigedoornstraat 108, 7721 XG Dalfsen

  InteraktContour en mantelzorgteam Saam Welzijn organiseren bijeenkomsten voor mensen met Niet-aangeboren hersenletsel en hun naasten.
   

  Lees meer

Contact

Postbus 128
8070 AC Nunspeet
T. (0341) 255 777
E. info@interaktcontour.nl

Social media

Partner van
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlInteraktContour is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

InteraktContour

(0341) 255 777 info@interaktcontour.nl Postbus 128
8070 AC Nunspeet
Partner van