Informatie inzake Coronavirus
Lees meer over de laatste ontwikkelingen

Beweeg je brein in conditie

Verbeter je motoriek en vaardigheden na hersenletsel

Sporten en bewegen kunnen een hele opgave zijn als je hersenletsel hebt. Overprikkeling, geen energie hebben of lichamelijke functies die het laten afweten. Toch zijn juist sportieve activiteiten belangrijk voor herstel na hersenletsel. Het vergroot je zelfvertrouwen, verbetert je hersenfuncties en geeft jezelf positieve energie.
 
Bij InteraktContour weten we wat het betekent om hersenletsel te hebben en hoe we hiermee om moeten gaan. Waardoor je in het dagelijks leven je zelfstandigheid vergroot. Door onze kennis over en ervaring met de behandeling van hersenletsel kunnen we een zo passend mogelijk programma aanbieden waardoor jij het maximale uit jezelf kan halen.
 

Weten wat sporten met hersenletsel voor jou kan betekenen? Kom het zelf ervaren tijdens de Nationale Sportweek 2019. Lees hier meer.

Wat bieden we aan?

 • Sport/fitness: Werken aan persoonlijke doelen zoals balans en kracht
 • RGM: Een multi-sensorische oefenmethode voor de hersenen, waarbij ritme en muziek worden ingezet om beweging, spraak en cognitie te stimuleren
 • Zwemmen: Onder begeleiding zwemmen
 • Stoelyoga: Yoga-oefeningen die zittend op een stoel uitgevoerd worden, inclusief een stukje meditatie en mindfullness. Goed voor de doorbloeding, spierkracht, lenigheid en ademhaling
 • Boccia: Een spel met ballen vergelijkbaar met jeu des boules, speciaal voor mensen met een beperking. Werken aan oog-hand coordinatie, motoriek en balans
 • Duofietsen: Samen met een medewerker samen fietsen, buiten in beweging zijn
 • Wandelen: Onder begeleiding wandelen

Meer lezen?

Informatie en achtergrondartikelen op het platform Verder met Hersenletsel:
https://www.verdermethersenletsel.nl/thema-s/bewegen

Informatie van de hersenstichting:
https://www.hersenstichting.nl/zorg/sport-bewegen/sport-bewegen

Informatie over RGM:
https://rgm-nederland.nl/site/

Nieuws
 • Maatregelen coronavirus - update 29 mei

  29 Mei 2020

  Onlangs zijn versoepelingen aangekondigd in de maatregelen tegen corona. Op basis hiervan bepalen we nu per cliënt en locatie wat er mogelijk is.

  Lees meer
 • Goed Nieuws Krant nr. 11 is uit!

  29 Mei 2020

  Editie 11 van de Goed Nieuws Krant is uit! Deze week goed nieuws over koeien die zijn gered, een lama die eten rondbrengt, een pissebed van 245 miljoen jaar oud, hersengymnastiek en een nieuwe fit en vitaal oefening en hersengymnastiek.

  Lees meer
 • Digidagbesteding.nl bestaat 2 maanden!

  26 Mei 2020

  Mathilde Pelder van InteraktContour en Roy Milder van het Ideeënbureau Tapster ontwikkelden digidagbesteding.nl. Een platform voor zorgprofessionals, cliënten en hun naasten met tips en activiteiten voor zinvolle daginvulling.

  Lees meer
 • Nieuw programma met activiteiten voor thuis online

  25 Mei 2020

  Er staat weer een nieuw weekprogramma voor je klaar met leuke, afwisselende activiteiten om thuis je conditie, motoriek en geheugen te trainen.

  Lees meer
Agenda
 • 03 Jun 2020

  Trefpunt Hersenletsel Lelystad 3 juni 2020

  Waar? MFA Zuiderzeewijk, Waddenlaan 1 in Lelystad

  Iedere eerste woensdag van de maand kunnen mensen met NAH en mantelzorgers elkaar ontmoeten bij Trefpunt Hersenletsel  in Lelystad. Een plek voor informatie, om te ontmoeten en ervaringen te delen.
   

  Lees meer
 • 20 Jun 2020

  NAH Kaffee Epe 20 juni 2020

  Waar? Buurthuis Vegtelarij Europalaan 48 Epe

  Het NAH Kaffee is een plek waar mensen met niet-aangeboren hersenletsel elkaar kunnen ontmoeten in een rustige en prikkelarme omgeving. Een plek waar je jezelf kunt zijn en niet steeds hoeft uit te leggen wat niet-aangeboren hersenletsel is.

  We werken afwisselend met thema’s, waarbij ook gastsprekers uitgenodigd worden. ontmoeting en (h)erkenning staan centraal.
   

  Lees meer