Informatie inzake Coronavirus
Lees meer over de laatste ontwikkelingen

Zwemmen voor mensen met hersenletsel

29 mei 2019

Sporten en bewegen kunnen een hele opgave zijn als je hersenletsel hebt. Overprikkeling, geen energie hebben of lichamelijke functies die het laten afweten. Toch zijn juist sportieve activiteiten belangrijk voor herstel na hersenletsel. Het vergroot je zelfvertrouwen, verbetert je hersenfuncties en geeft jezelf positieve energie. Daarom zwemmen cliënten van InteraktContour iedere donderdagochtend onder begeleiding in zwembad de Brake in Nunspeet.
 
Henk Jan van de Venis (53):”Ik liep in januari 2018 hersenletsel op door zuurstoftekort bij een hartinfarct. Als gevolg daarvan heb ik problemen met mijn korte termijn geheugen en het nemen van initiatief. Sinds ik zwem is mijn conditie verbeterd en heb ik minder last van lusteloosheid. Ik kan het iedereen aanraden!”
 
Zwemmen verbeterd conditie, motoriek en evenwicht

”Mensen met hersenletsel werken bij de dagbesteding aan hun vaardigheden en conditie met als doel zoveel mogelijk in het dagelijkse leven zelf te kunnen blijven doen. Dat doen zij onder andere door sport en beweging. Zwemmen is heel geschikt voor mensen die door hun hersenletsel problemen ervaren met hun motoriek en evenwicht. Juist wanneer het lichaam niet goed meewerkt, is het door de gewichtsloosheid van water heerlijk om te bewegen in het zwembad. Op donderdagochtend zijn er veder geen andere bezoekers waardoor het normaal zo drukke zwembad nu prikkelarm is”, vertelt Laura Heuver, senior begeleidster bij InteraktContour.
 
Kom kennismaken!
Heeft u hersenletsel en wilt u ontdekken of zwemmen en bewegen in water iets voor u is? Iedere donderdag is er van 10.30 tot 11.30 uur gelegenheid om vrijblijvend mee te doen. Aanmelden kan bij dagbesteding Nunspeet op telefoonnummer 06 82 94 64 42 of via een email aan nunspeet@interaktcontour.nl.

Zie voor meer informatie ook https://www.interaktcontour.nl/sport
 

Contact

Postbus 128
8070 AC Nunspeet
T. (0341) 255 777
E. info@interaktcontour.nl

Social media

Partner van
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlInteraktContour is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

InteraktContour

(0341) 255 777 info@interaktcontour.nl Postbus 128
8070 AC Nunspeet
Partner van