Informatie inzake Coronavirus
Lees meer over de laatste ontwikkelingen

Yes, wij gaan binnenkort weer op wintersport met cliënten!

12 januari 2020

Op vrijdag 17 januari  aanstaande vertrekt een enthousiaste delegatie naar het Oostenrijkse ‘Au’ voor negen dagen wintersport. Een groep van 31 cliënten wordt begeleid door 7 vaste medewerkers, 5 studenten en 16 vrijwilligers. Voor mensen met hersenletsel is het moeilijker om zelf of met hun mantelzorger wintersport te realiseren. Wij willen onze cliënten laten ervaren dat ondanks hun beperking er mogelijkheden zijn om met aanpassing op wintersport te gaan.

Wintersport  voor mensen met hersenletsel

Door hersenletsel hebben onze cliënten niet meer de mogelijkheid om zonder professionele begeleiding een wintersportvakantie te ondernemen zoals ze dit graag zouden willen. Veel mensen met hersenletsel zijn beperkt in het nemen van initiatieven en hebben specialistische zorg nodig. De begeleiding die meereist is niet alleen deskundig op het gebied van hersenletsel maar kennen de cliënten ook goed. Juist voor hun is het belangrijk dat er vertrouwde begeleiding mee gaat omdat structuur en stabiele factoren in de omgeving houvast bieden.

Een rijke ervaring voor iedereen die meegaat
Deelnemers van Snowfever kwamen voorgaande jaren moe maar ook enthousiast terug. Van cliënt tot student: allemaal hebben ze een nieuwe ervaring gehad of een nieuw inzicht opgedaan. Over zichzelf en elkaar. Organisatoren Ruth Ophoff en Ronald Satink: “Het is meer dan alleen een sportvakantie. Cliënten willen weer iets doen wat ze voor hun hersenletsel ook deden. Ook met één goed functionerend been kun je meedoen aan wintersport. Vrijwilligers en studenten zeggen vaak dat ze meer stil staan bij de dagelijkse activiteiten die voor cliënten niet meer mogelijk zijn. Soms zijn ze zelfs geïnspireerd door de manier waarop cliënten met hun hersenletsel omgaan. Tot slot de mantelzorger, die willen we graag negen dagen ‘ontzorgen’ en een moment voor zichzelf geven".  

Snowfever is een breed gedragen project
Al maanden van tevoren beginnen Ruth en Ronald met de voorbereidingen. Om de eigen bijdrage van cliënten zo laag mogelijk te houden worden sponsoren benaderd, crowdfundingacties opgezet en activiteiten om inkomsten te generen. De bloembollenactie is hier één van.  Scholengemeenschap Landstede geeft  studenten vanuit de opleiding sport & bewegen de mogelijkheid om studieopdrachten af te sluiten door het verzorgen van activiteiten en verschillende avondprogramma’s. Elk jaar gaat er tevens een gediplomeerd skileraar mee vanuit de opleiding sport en bewegen!

Ben jij nieuwsgierig naar meer over Snowfever?
Volg dan de Facebookpagina van Snowfever: http://bit.ly/2NhpJmU, of de Facebookpagina van InteraktContour: http://bit.ly/2NkievI 

Hopelijk wordt ook deze editie van Snowfever een succes!