Woonlocatie in Lelystad voor mensen met hersenletsel feestelijk geopend

28 november 2017

Donderdag 23 november is de verbouwde woonlocatie van InteraktContour feestelijk geopend. Mensen met hersenletsel wonen hier zelfstandig, maar zij kunnen 24 uur per dag een beroep doen op zorg en ondersteuning. In haar toespraak feliciteerde Wethouder Sparreboom InteraktContour met de opening van het Rode Klif: “Ik ben blij met deze woonlocatie voor mensen met hersenletsel als onderdeel van het zorgaanbod in Lelystad.”
 
De opening vond plaats in aanwezigheid van bewoners, hun naasten, medewerkers en relaties uit het professionele netwerk. Henk Kremers, woonachtig bij InteraktContour in Lelystad sinds de opening in 1992, onthulde de nieuwe naam van de woonlocatie. Hierna kregen de ruim 120 aanwezigen een optreden te zien van theatergroep Hoofdzaak. Zij deelden op  verrassende wijze hun eigen verhaal en ervaringen met niet-aangeboren hersenletsel. Vervolgens was er gelegenheid om de woonlocatie te bekijken.

Moderne, zelfstandige appartementen
Tijdens de verbouwing, die ruim een jaar geduurd heeft, is het aantal appartementen uitgebreid van 18 naar 41. Verder zijn de bestaande appartementen gemoderniseerd. Ieder appartement heeft een woonkamer met keukenblok, een aparte slaapkamer en aparte badkamer. De gezamenlijke ruimtes bieden de mogelijkheid om andere mensen te ontmoeten, samen te eten of om deel te nemen aan gezamenlijke activiteiten.
 
Blij met m’n nieuwe appartement
“Door een hersenbloeding heb ik problemen met mijn spraak en zijn mijn rechterarm en –been verlamd. Daardoor heb ik bij bepaalde dingen hulp nodig. Toen ik alleen kwam te staan, ben ik op advies van mijn kinderen bij InteraktContour gaan wonen. Ik woon zelfstandig en krijg hulp waar ik die nodig heb. Ik ben erg blij met mijn nieuwe appartement. Het is erg mooi en ruim, en voorzien van een prachtige badkamer”, vertelt Jannie, die sinds een aantal jaren op het Rode Klif woont.
 
Er is altijd íets mogelijk
In Flevoland hebben naar schatting 12.000 mensen te maken met de gevolgen van niet aangeboren hersenletsel. Ze hebben bijvoorbeeld een beroerte, hersenoperatie of ongeval gehad, waardoor zij problemen ervaren zoals vermoeidheid, afasie, geheugenproblemen en moeite met plannen en structureren.  Hersenletsel kan iedereen overkomen en verandert je leven ingrijpend. Toch is er altijd íets mogelijk. Daar richt InteraktContour zich op met behandeling, begeleiding, dagbesteding en 24-uurs zorg.

Meer weten over woonlocatie het Rode Klif. Ga dan naar https://www.interaktcontour.nl/waar-vind-je-ons/lelystad.

Contact

Postbus 128
8070 AC Nunspeet
T. (0341) 255 777
E. info@interaktcontour.nl

Social media

Partner van
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlInteraktContour is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

InteraktContour

(0341) 255 777 info@interaktcontour.nl Postbus 128
8070 AC Nunspeet
Partner van