Informatie inzake Coronavirus
Lees meer over de laatste ontwikkelingen

Woonlocatie in Almere muzikaal geopend

5 juni 2019

Dinsdag 4 juni werd de nieuwste woonlocatie van InteraktContour in Almere feestelijk geopend. De Bellettrie is een plek waar mensen met hersenletsel zelfstandig wonen en 24 uur per dag een beroep kunnen doen op ondersteuning. De openingsceremonie werd verzorgd door nieuwe bewoners Claudia Burger en Frank Roders. Ook was er een klein optreden van Jurrian Keilholtz die samen met cliënten van de dagbesteding liedjes componeerde over leven met hersenletsel.
 
InteraktContour en woningcorporatie de Alliantie hebben het voormalige schoolgebouw aan de Poëziestraat omgebouwd tot twaalf appartementen. Sinds medio mei wonen hier mensen met een niet-aangeboren hersenletsel bijvoorbeeld als gevolg van een ongeluk, hersentumor of beroerte. Zij hebben hun eigen appartement en er zijn altijd zorgprofessionals van InteraktContour aanwezig die kunnen ondersteunen. Hierdoor houden zij zelf de regie over hun leven.
 
Claudia Burger, woonachtig bij de Bellettrie: ”Ik heb hersenletsel opgelopen bij mijn geboorte. Hierdoor heb ik last van spasmen en praat ik moeilijk. Verder is mijn energie sneller op. Ik kan daardoor niet volledig werken en moet ’s middags rust nemen. Ik heb vooral hulp nodig bij kleine dingen zoals het kammen van mijn haren of het openmaken van een blikje. Soms heb ik ook hulp nodig bij plannen en het behouden van overzicht. Omdat ik deze ondersteuning op woonlocatie de Bellettrie krijg, kan ik nu eindelijk zelfstandig wonen.”
 
“Door hersenletsel als gevolg van een herseninfarct 3 jaar geleden, heb ik een linkszijdige verlamming. Ik kan daardoor niet meer fietsen en autorijden. Ik moet worden geholpen bij het douchen en bij het aan- en uitkleden. Door de ondersteuning ik bij de Bellettrie krijg, kan ik toch zelfstanding mijn leven leiden”, vertelt Frank Roders.
 
Hoogwaardige zorg en betaalbaar wonen
Jan van Kampen, bestuurder van InteraktContour: ”We willen mensen die getroffen zijn door hersenletsel goede zorg bieden. Ook als zij niet meer thuis kunnen wonen. Uitgangspunt daarbij is het realiseren van woonlocaties waar het plezierig, veilig, comfortabel en betaalbaar wonen is. We zijn er in geslaagd om samen met de Alliantie toekomstbestendig woningen te maken waarin onze cliënten zelfstandig en prettig kunnen wonen, en onze collega’s professionele zorg en ondersteuning kunnen geven.”

Chris Ridderbos, manager wonen bij de Alliantie, is er trots op dat de oude schoollokalen een nieuw leven hebben gekregen. “Met dit mooie project geven we mensen die dat nodig hebben een fijn thuis en een kans om op zichzelf te wonen. In de Bellettrie, wat zoiets als schone letteren betekent, beginnen de bewoners met een nieuw hoofdstuk van een heel bijzonder boek.”

Zie voor meer informatie over ode woonlocatie https://www.interaktcontour.nl/waar-vind-je-ons/begeleid-zelfstandig-wonen-almere-de-bellettrie

Contact

Postbus 128
8070 AC Nunspeet
T. (0341) 255 777
E. info@interaktcontour.nl

Social media

Partner van
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlInteraktContour is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

InteraktContour

(0341) 255 777 info@interaktcontour.nl Postbus 128
8070 AC Nunspeet
Partner van