Informatie inzake Coronavirus
Lees meer over de laatste ontwikkelingen

Zestien vrijwilligers van Menzis brengen waardevolle bijdrage in het leven van bewoners InteraktContour

11 april 2019

Op donderdag 11 april hielpen zestien vrijwilligers van Zorgkantoor Menzis een halve dag mee op vier woonlocaties voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel in Almelo en Enschede. “Door de hulp van de vrijwilligers kunnen de bewoners eens wat extra’s doen.”

De medewerkers van Menzis hielpen mee op InteraktContour locaties de Burcht en Catharinahof in Almelo en het Geert de Leeuwhuis en de Zuiderval in Enschede. Op deze woonlocaties wonen mensen met niet-aangeboren hersenletsel met 24-uurs zorg en begeleiding. De actie was onderdeel van ZorgkantoorDoet!, waarbij alle medewerkers van het Menzis zorgkantoor een halve dag als vrijwilliger aan de slag gingen.

“We kunnen niet zonder vrijwilligers” 
“We kunnen niet zonder vrijwilligers”, vertelt Gera Zoetman van InteraktContour. “De bijdrage van de vrijwilligers van Menzis is heel waardevol. Ze helpen met dingen waar wij anders niet snel aan toe komen. Zo is bijvoorbeeld de binnentuin opgeruimd en ingericht voor de lente. En de bewoners vinden het fijn als ze andere mensen kunnen leren kennen of iets extra’s kunnen doen door de hulp van een vrijwilliger. Zo zijn de vrijwilligers met een aantal bewoners een ijsje gaan halen bij de ijssalon om de hoek. Dat is natuurlijk hartstikke leuk!” 


Een ervaring om van te leren
Bewoner Paul woont ruim een jaar bij het Geert de Leeuwhuis in Enschede. Hij liep hersenletsel op door een herseninfarct. Hij heeft genoten van de ochtend. “Het was erg gezellig. En ik vind het goed dat deze mensen van het zorgkantoor nu ook een keer zien hoe ons dagelijks leven eruit ziet en dat zij het verhaal kunnen horen van de mensen die hier wonen. Ik hoop dat ze van deze ervaring leren wat het voor ons betekent om niet-aangeboren hersenletsel te hebben. Want hersenletsel is bij iedereen anders”, vertelt hij. 

“Deze ervaring laat mij zien dat het leven zomaar anders kan lopen” 
Dat NAH bij iedereen anders is, heeft ook vrijwilligster en Menzis-medewerkster Laura ervaren. “Normaal werk ik op kantoor als zorginkoper gehandicaptenzorg. Het is leuk om op deze manier te ervaren waarvoor je het eigenlijk allemaal doet. Ik neem zeker informatie van deze ervaring mee terug in mijn werk”, vertelt zij. “Door de gesprekken met de bewoners besef ik dat het leven zomaar anders kan lopen. Sommige verhalen zijn best heftig. Neem iemand die op 28-jarige leeftijd een hersenbloeding krijgt, waardoor het hele leven plotseling verandert. Het was erg leuk om op deze manier iets voor de bewoners te kunnen betekenen. Onze hulp is hier echt van toegevoegde waarde.”


Meer vrijwilligers altijd welkom
Lijkt het jou ook wat om een waardevolle bijdrage te leveren in het dagelijks leven van mensen met niet-aangeboren hersenletsel? We zijn altijd op zoek naar vrijwilligers! Neem contact op met de locatie bij jou in de buurt om de mogelijkheden te bespreken. Kijk voor alle locaties op www.interaktcontour.nl/locaties.

Contact

Postbus 128
8070 AC Nunspeet
T. (0341) 255 777
E. info@interaktcontour.nl

Social media

Partner van
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlInteraktContour is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

InteraktContour

(0341) 255 777 info@interaktcontour.nl Postbus 128
8070 AC Nunspeet
Partner van