Informatie inzake Coronavirus
Lees meer over de laatste ontwikkelingen

Stoelyoga voor mensen met hersenletsel

16 september 2019


Op 13 oktober is het Nationale Stoelyogadag. In het kader hiervan organiseert dagbestedingslocatie Tamarinde van InteraktContour een open stoelyogales in Deventer. Vanwege overprikkeling is het juist voor mensen met hersenletsel fijn om ontspanning te ervaren. Kom daarom meedoen op vrijdag 11 oktober!

De kracht van stoelyoga
Stoelyoga is zeer laagdrempelig. Iedereen kan eraan meedoen, ongeacht de fysieke beperkingen. Dat komt doordat de oefeningen afgestemd worden op de behoeften van de deelnemers. Je hoeft niet lenig of sterk te zijn. Tijdens eenvoudige oefeningen richt je je aandacht op de beweging of je ademhaling. Je kijkt wat je lichaam kan en leert creatief te zijn met eventuele beperkingen. Dit zorgt ervoor dat je gewrichten soepel blijven. Maar je wordt je ook bewust van een ‘vol hoofd’. Je leert beter ontspannen.

Minder overprikkeld dankzij stoelyoga
Een cliënt die wekelijks de stoelyogales in Deventer volgt, vertelt: “Ik heb de oefeningen gedaan tijdens een drukke treinreis naar de randstad. Hierdoor kon ik me beter afsluiten voor alle mensen in de trein en op het perron. Ook helpt het om de oefeningen thuis te doen, voor het slapen gaan. Dan word ik rustiger en slaap ik beter.”

Kom kennismaken met stoelyoga!
Heb je hersenletsel en wil je ontdekken of stoelyoga iets voor jou is? Meld je aan vóór 10 oktober bij a.eussen@interaktcontour.nl voor de open stoelyogales. Deze vindt plaats op vrijdag 11 oktober van 13.30 – 15.00 uur bij dagbestedingslocatie Tamarinde aan de Hercules Seghersstraat 1 in Deventer.

Goed om te weten
Stoelyoga is te volgen in alledaagse kleding. Let er wel op dat het handiger is om een broek te dragen dan een rok of jurk. Tijdens de afsluiting van de stoelyogales krijg je een kopje thee of water. Daarna is er ruimte om vragen te stellen.