Informatie inzake Coronavirus
Lees meer over de laatste ontwikkelingen

Sporten voor mensen met hersenletsel

16 mei 2019

Cliënten van de dagbestedingslocatie van InteraktContour in Raalte sporten wekelijks bij sportcentrum Tijenraan in Raalte. De fitnesstraining die zij hier volgen helpt hen hun motorische vaardigheden en conditie te verbeteren zodat zij in het dagelijkse leven veel zelf kunnen blijven doen. Heb je hersenletsel en wil je ontdekken of bewegen ook iets voor jou is? Iedere vrijdag is er van 10.00 tot 11.30 uur gelegenheid om kennis te maken en vrijblijvend mee te doen.

“Sporten is gezond. Maar voor mensen met hersenletsel is dit ook een manier om gericht te werken aan hun motorische vaardigheden en conditie, zodat zij in het dagelijks leven meer zelfstandig kunnen blijven doen. Daarnaast ontstaan er zo ook nieuwe sociale contacten.” vertelt Jurrian Keilholtz, senior begeleider bij InteraktContour.
 
Meneer Westerbeek, cliënt bij dagbesteding Raalte liep hersenletsel op door een hersenbloeding. “Hierdoor is mijn spierkracht verminderd en heb ik meer moeite met lopen en het houden van mijn balans. Ik sport nu wekelijks onder begeleiding van InteraktContour. Ik doe vooral krachtoefeningen voor mijn benen en oefeningen waarbij ik aan mijn balans werk. Ik merk dat ik mij al een stuk zekerder voel, grotere passen kan maken en ook al wat sneller kan lopen. Dat is mede door de begeleiding, zij weten hoe zij mij het best kunnen helpen.”
 
Kom kennis maken
Heb je hersenletsel en wil je ervaren of sporten onder begeleiding iets voor jou is? Iedere vrijdag is er van 10.00 tot 11.30 uur gelegenheid om vrijblijvend kennis te maken en kosteloos mee te doen. Aanmelden kan bij dagbesteding Raalte via een email aan raalte@interaktcontour.nl of telefonisch op 06 15 55 47 83.
Voor meer informatie over de dagbesteding kijk op https://www.interaktcontour.nl/waar-vind-je-ons/raalte

Contact

Postbus 128
8070 AC Nunspeet
T. (0341) 255 777
E. info@interaktcontour.nl

Social media

Partner van
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlInteraktContour is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

InteraktContour

(0341) 255 777 info@interaktcontour.nl Postbus 128
8070 AC Nunspeet
Partner van