Informatie inzake coronavirus
Lees meer over de laatste ontwikkelingen

​Radiozender A1 draait muziek bewoners InteraktContour

25 november 2020

Dinsdag 24 november verzorgde radiozender A1 een bijzondere uitzending voor bewoners en medewerkers van InteraktContours woonlocatie in Nijkerk. Van 15.00 – 17.00 uur was er op de streekomroep van Barneveld en Nijkerk alleen muziek te horen uit de playlist van bewoners die werd gepresenteerd door Frans Kas, alias Franky Stardust.

Initiatiefnemers zijn Jeroen Brons, bewoner en technicus bij Frans Kas’ radioprogramma ‘De Ochtendfinale’ op woensdag en Lynn van Waas, zorgassistent bij woonlocatie Nijkerk. “Sinds corona organiseer ik dagelijks activiteiten met bewoners op de woonlocatie. Daarbij staat altijd de muziek aan. Muziek is belangrijk, het verbindt, roept herinneringen op en geeft je een goed gevoel. Na afloop draai ik altijd een verzoeknummer en zo is onze playlist ontstaan.” Vertelt Lynn.

Onze playlist op de radio
Wat zou het toch leuk zijn als deze eens werd gedraaid op de radio zei Lynn laatst tegen Jeroen. Waarop hij reageerde: “Dat kan ik wel regelen, ik werk tenslotte bij de radio!”. En zo geschiedde. Jeroen en Lynn spraken vervolgens met de Erik-Jan de Dreu, coördinator radio bij Mediagroep A1. Aangestoken door hun enthousiasme wilde hij daar zeker zendtijd beschikbaar voor stellen.

Gepresenteerd door Frans Kas
Extra bijzonder voor bewoners was dat ‘hun’ programma door Frans Kas werd gepresenteerd. Als Franky Stardust trad hij eerder dit jaar een aantal keer voor bewoners op. Sindsdien zijn zij fan van hem. In de uitzending sprak de presentator verschillende gasten. Zoals Jan van Kampen, bestuurder van InteraktContour over de impact van hersenletsel op getroffene en hun naasten en de ondersteuning InteraktContour hen biedt. Met teamleider Petra van de Pol en senior begeleider Marion Thijs over hun werk, en natuurlijk met Lynn over het ontstaan van de playlist.

Lynn: “Bewoners hebben echt genoten van dit speciale radioprogramma met hun muziek. Vanwege de coronamaatregelen konden we er helaas niet gezamenlijk naar luisteren. Maar wel gezellig met z’n tweeën, onder het genot van een hapje en een drankje.”