Informatie inzake Coronavirus
Lees meer over de laatste ontwikkelingen

Nu komt het er op aan...

26 maart 2020

Ooit, soms korter en soms langer geleden zijn jij en ik in de zorg gaan werken om iets voor mensen te kunnen betekenen. Mensen begeleiden, verplegen, verzorgen, behandelen, dat trok ons aan.
 
En dat vinden we nog steeds het mooiste werk dat er is.
 
Maar het is wel een gekke tijd nu. Opeens is er het coronavirus. Opeens zijn er veel landelijke maatregelen die noodzakelijk maar niet prettig zijn. Opeens horen we over een dreigend gebrek aan IC capaciteit. Opeens is daar de eerste bewezen besmette cliënt op een van onze locaties. Opeens komt het heel dichtbij.
 
Mijn schoondochter is huisarts. Zij ziet alleen nog maar mensen met een verdenking van corona op haar spreekuren. “Ben je niet bang zelf ziek te worden?” vroeg ik haar. “Nee hoor” zei ze. “Ik houd me aan de protocollen. En tenslotte ben ik in de zorg gaan werken om mensen te kunnen helpen. Mijn patiënten hebben mij nu juist nodig.”
 
En zo is het. Juist nu zijn we allemaal nodig. Juist nu zijn we van nog grotere betekenis voor onze cliënten. Omdat zij kwetsbaar zijn en ook omdat zij geen bezoek mogen ontvangen en niet naar de dagbesteding kunnen.
 
De ‘sprint’ sinds de eerste maatregelen hebben jullie fantastisch gedaan. Nu komen we in de fase van de marathon: er wordt langdurig veel van jullie gevraagd. Hoe lang? Dat weten we niet.
 
Daarom, ga door, we doen het samen.
 
Nogmaals veel dank voor jullie onophoudelijke inzet!
 
Jan van Kampen