Nieuwe locatie voor dagbesteding, individuele begeleiding en behandeling voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel

13 februari 2018

Inwoners van Dronten die te maken hebben met hersenletsel na bijvoorbeeld een beroerte, ongeluk of hersentumor, kunnen terecht op een nieuwe locatie van InteraktContour in Dronten. De locatie voor dagbesteding, individuele begeleiding en behandeling is gelegen aan Agripark-Oost 2 in Dronten. Bij InteraktContour werken mensen met hersenletsel aan persoonlijke doelen. Met als resultaat dat zij weer grip krijgen op hun leven en veel dagelijkse dingen zelf kunnen blijven doen.

Het aantal mensen dat hersenletsel oploopt en daar dagelijks ernstige gevolgen van ondervindt neemt jaarlijks toe. Dat merkt ook InteraktContour in Dronten en omgeving  waar steeds meer mensen met hersenletsel dagbesteding of individuele begeleiding volgen. “We zijn inmiddels uit ons jasje gegroeid en daarom verhuizen we naar een nieuwe, grotere locatie. Op onze nieuwe locatie aan het Agripark-Oost krijgen we aparte ruimtes voor onze modules waar mensen aan hun persoonlijk doelen werken. Ook hebben we een rustruimte en een gezellige algemene ruimte waar we met elkaar koffiedrinken en lunchen.” vertelt Amanda Kuster, senior begeleidster bij InteraktContour.
 
Werken aan doelen
Hersenletsel zet je leven behoorlijk op z’n kop. Toch is er altijd íets mogelijk. Bij de dagbesteding van InteraktContour leren mensen kijken naar wat nog wél kan, zij ontdekken nieuwe talenten onder begeleiding van professionals. Amanda: ‘Wij bieden meerdere modules die cliënten naast elkaar kunnen inzetten. Stap voor stap werken we aan doelen, bijvoorbeeld fit en vitaal blijven zodat je ook thuis meer zelf kunt blijven doen. Of leren communiceren met een iPad als je je zelf door het hersenletsel niet meer goed verstaanbaar kunt maken. In Dronten kunnen we iedereen met hersenletsel die bij ons aanklopt passende dagbesteding bieden en zorg op maat middels individuele begeleiding thuis.’
 
Behandeling Hersenz
InteraktContour biedt aan het Agripark-Oost ook behandeling onder de naam Hersenz. Behandeling is er voor mensen met hersenletsel in de chronische fase, na een ziekenhuisopname of periode van revalideren. Het is een intensief programma en de duur varieert van 3 maanden tot 2 jaar. Door individuele gesprekken te voeren en door verschillende modules in een groep te volgen, bouwen mensen met hersenletsel weer energie op, leren ze plannen en omgaan met hun emoties. Ook de naaste omgeving wordt hierbij betrokken, door thuisbehandeling en partnergroepen.
 
Meer weten?
Hebt u hersenletsel en loopt u thuis tegen allerlei problemen aan? Neem dan contact op met InteraktContour, telefoon 06 43 58 62 21 of mail dronten@interaktcontour.nl.
 

Contact

Postbus 128
8070 AC Nunspeet
T. (0341) 255 777
E. info@interaktcontour.nl

Social media

Partner van
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlInteraktContour is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

InteraktContour

(0341) 255 777 info@interaktcontour.nl Postbus 128
8070 AC Nunspeet
Partner van