Netwerkbijeenkomst InteraktContour Raalte: samen werken aan hersenletsel

11 december 2017

InteraktContour in Raalte organiseerde op donderdag 7 november een netwerkbijeenkomst voor professionals die in de praktijk te maken hebben met mensen met niet-aangeboren hersenletsel. Doel van deze bijeenkomst was kennis maken met de nieuwe locatie voor dagbesteding en behandeling, het delen van kennis over niet-aangeboren hersenletsel en het bevorderen van samenwerking in de zorg aan mensen die met de gevolgen hiervan kampen. Het was een succesvolle bijeenkomst waar ruim 40 professionals uit Raalte en omgeving aan deelnamen.
 
Ik heb weer invulling kunnen geven aan mijn leven
Tijdens de netwerkinformatie vertelde een gedragskundige van InteraktContour over de signalen en gevolgen van hersenletsel. In aanvulling daarop deelde Joke Stegeman haar persoonlijke ervaringen met hersenletsel. Joke liep in 2005 hersenletsel op door een herseninfarct. Hierdoor is zij nu eenzijdig verlamd en rolstoelafhankelijk. ”Mijn leven stond na mijn herseninfarct totaal ongestructureerd op zijn kop. Ik vroeg me af of er nog wel een leven was na hersenletsel. Gelukkig heb ik er mee leren omgaan, maar ik heb het niet geaccepteerd. Mede dankzij InteraktContour heb ik opnieuw invulling kunnen geven aan mijn leven en kan ik weer presteren en iets betekenen. Ik ben voorzitter van een bewonerscommissie en doe vrijwilligerswerk in het dorpshuis van Heino.”
 
Belangrijke rol na revalidatietraject
Thea van den Berg – Besten is werkzaam bij de revalidatiezorg van Carinova: “Ik vond de bijeenkomst heel nuttig. Ik was niet goed bekend met InteraktContour en wat zij voor mensen met hersenletsel kunnen betekenen na het revalidatietraject. Door het ervaringsverhaal van Joke heb ik geleerd dat zij belangrijke ondersteuning bieden bij het verder ontwikkelen en in stand houden van vaardigheden om zelfstandig te kunnen blijven, maar ook bij het zinvol invullen van de dag waardoor mensen weer het gevoel krijgen er toe te doen.”

 “Ik ben meer te weten gekomen over hersenletsel en de gevolgen en wat InteraktContour kan doen voor mensen die hersenletsel hebben opgelopen. Dat vond ik heel verhelderend. Ik heb de organisatie beter leren kennen en ook de gezichten die er bij horen. Dat is prettig.” vertelt Marjo Romeijn van de gemeente Raalte.
 
Meer weten?
In Raalte biedt InteraktContour dagbesteding, behandeling, individuele begeleiding en wonen met ondersteuning voor mensen met hersenletsel. Hebt u te maken met de gevolgen van hersenletsel en bent u benieuwd wat InteraktContour voor u kan betekenen? Neem dan gerust contact met ons op, tel. 06 15 55 47 83 of email raalte@interaktcontour.nl. Ok kijk voor meer informatie op https://www.interaktcontour.nl/waar-vind-je-ons/raalte.
 

Contact

Postbus 128
8070 AC Nunspeet
T. (0341) 255 777
E. info@interaktcontour.nl

Social media

Partner van
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlInteraktContour is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

InteraktContour

(0341) 255 777 info@interaktcontour.nl Postbus 128
8070 AC Nunspeet
Partner van