Medewerkers InteraktContour behalen certificaat stoelyoga

29 januari 2019

Op 24 januari behaalden 23 medewerkers van InteraktContour het certificaat ‘Stoelyoga’. Hierdoor kan deze rustgevende sport  met speciaal op de cliënt gerichte oefeningen op steeds meer locaties gegeven worden.

“Stoelyoga is echt voor iedereen”, vertelt Paula Jap Tjong, initiatiefneemster van Stoelyoga Nederland die de training verzorgde. “Het is de meest laagdrempelige manier van yoga die er is, waar iedereen aan kan meedoen ongeacht de fysieke gezondheid.” Het aanbieden van stoelyoga bij InteraktContour heeft als doel het bereiken van ontspanning door het rustgevende effect van deze sport, waardoor deelnemers zich lekkerder in hun vel voelen. Paula legt uit: “In yoga is het belangrijk om goed te voelen wat je ervaart als je een oefening doet. Daardoor geven mensen meer aandacht aan hun gevoel, waardoor ze ook sneller merken dat ze bijvoorbeeld spanning ervaren. En juist dat geeft mogelijkheid tot ontspanning.”

Oefeningen afgestemd op capaciteiten
In de door de medewerkers gevolgde training komen dan ook alle aspecten van stoelyoga aan bod. Hoe bouw je een les op? Draai je wel of geen muziek op de achtergrond? Waar is welke oefening goed voor en welke oefeningen zijn misschien minder geschikt? En vooral: hoe kun je de oefening aanpassen zodat iedereen ongeacht zijn fysieke beperking mee kan doen? Zo wordt rekening gehouden met diverse typen rolstoelen en wat daarin wel en niet mogelijk is, maar worden ook variaties op oefeningen bedacht voor mensen met bijvoorbeeld halfzijdige verlamming of spasme.

Mogelijkheden onbeperkt
Alle medewerkers die hun certificaat gehaald hebben, kunnen nu goede lessen stoelyoga aanbieden voor de cliënten in hun groep. Zo wordt elke les aangepast op de behoeftes en mogelijkheden van de deelnemers, wat precies één van de voordelen is van stoelyoga. Paula: “De mogelijkheden in deze sport zijn onbeperkt, doordat elke oefening afgestemd kan worden op verschillende fysieke beperkingen. En het is veilig: mensen zijn ondersteund, terwijl ze toch aan hun spierkracht kunnen werken. Voor mensen met een fysieke beperking is stoelyoga toch een volwassen vorm van bewegen.”

Stoelyoga bij InteraktContour
Op de dagbestedingslocatie van InteraktContour in Kampen wordt al stoelyoga aangeboden. In de komende maanden zal het aanbod uitbreiden naar nog meer locaties. Houd onze sociale kanalen Facebook en Twitter in de gaten om op de hoogte te blijven!

Contact

Postbus 128
8070 AC Nunspeet
T. (0341) 255 777
E. info@interaktcontour.nl

Social media

Partner van
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlInteraktContour is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

InteraktContour

(0341) 255 777 info@interaktcontour.nl Postbus 128
8070 AC Nunspeet
Partner van