Foto-expositie over Kampenaren met hersenletsel

9 januari 2019

Op 12 januari vindt in woonlocatie de Burgelstee in Kampen een foto-expositie plaats over leven met hersenletsel. De tentoonstelling is een intiatief van begeleidster en fotografe Kim Kok. Het afgelopen jaar fotografeerde zij 18 mensen met (niet-aangeboren) hersenletsel onder de noemer van het Project Kommm! (Kijk ook met mij mee). De fototentoonstelling in de woonlocatie waar alle 18 mensen wonen is de afronding van het project.

Initiatiefneemster Kim werkt parttime bij woonlocatie de Burgelstee, waar zij samen met de bewoners op het idee voor dit project kwam. Verbinding leggen met de omgeving en inzicht geven in het leven van de bewoners waren de uitgangspunten van het project. Ook blijkt het project ervoor gezorgd te hebben dat het contact tussen de bewoners en hun begeleider is verrijkt door de uitstapjes, wat waardevol is voor het begeleiden van de bewoners op de locatie.

Bijzondere inkijk in leven met hersenletsel
Het afgelopen jaar ging Kim 1-op-1 met de bewoners op pad om hun passie te beleven en te fotograferen. Daarnaast fotografeerde Kim ook het dagelijks leven en de belemmeringen van bewoners en fotografeerden de bewoners zelf ook. Zo ging ze met bewoner Wicher met de trein een dagje naar Museum Speelklok in Utrecht omdat daar van alles te zien en beleven is over orgels; de passie van Wicher. Daarnaast was de treinreis bijzonder. Vroeger reisde hij regelmatig met de trein heel Nederland door, maar alleen met de trein reizen lukt tegenwoordig niet meer in verband met zijn grootste belemmering: 'niet kunnen lopen en de angst om te vallen'. 

De uitjes werden vastgelegd, als ook het leven van de bewoners door de camera van Kim en door de ogen van bewoners. Dit  geeft een bijzondere inkijk in hun leven die tijdens de expositie te zien is. De foto's zijn op 12 janauri te zien in de gezamenlijke ruimtes van de woonlocatie. De expositie nodigt belangstellenden uit om mee te kijken in hun leven, want er is meer dan hersenletsel. Voor de expositie is ook een (foto)boek gemaakt dat zaterdag voor het eerst te zien is.
 
Meer inzicht en contacten
Burgemeester Bort Koelewijn opent de expositie in de wandelgangen van de woonvorm aan de Burgwalstraat. Bezoekers krijgen zo een beeld van de woonomgeving en maken kennis met de bewoners die ook aanwezig zullen zijn. Wellicht delen zij een passie of interesse en kunnen ze over en weer wat voor elkaar betekenen. “Dit kan van alles zijn. Van samen wandelen, tot boodschappen doen of bijvoorbeeld knutselen aan een modelspoorbaan”, aldus Kim.

Fototentoonstelling 
Wanneer: Zaterdag 12 januari
Tijd: 13:30 uur - 17:00 uur
Locatie: woonlocatie de Burgelstee, de Burgwalstraat 26 in Kampen.
Kosten: de entree is gratis.
Rolstoeltoegankelijk: Ja

Contact

Postbus 128
8070 AC Nunspeet
T. (0341) 255 777
E. info@interaktcontour.nl

Social media

Partner van
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlInteraktContour is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

InteraktContour

(0341) 255 777 info@interaktcontour.nl Postbus 128
8070 AC Nunspeet
Partner van