Informatie inzake coronavirus
Lees meer over de laatste ontwikkelingen

InteraktContour lanceert kookboek voor mensen met hersenletsel

10 november 2020

Koken met hersenletsel
Bij koken komt ontzettend veel kijken. Zelfs zoveel, dat koken voor mensen met hersenletsel behoorlijk onoverzichtelijk kan worden. Dat is jammer, want het bereiden van de maaltijd en het eten zelf geven een gevoel van voldoening en vergroten de zelfredzaamheid. Daarom vond InteraktContour het de hoogste tijd om een kookboek uit te brengen voor mensen met hersenletsel én hun naasten of begeleiders.
 
Kookboek InteraktContour
Koken zonder gedoe moet – met eventuele aanpassingen – voor iedereen mogelijk zijn. Martien Ubink is kok bij InteraktContour en snapt waarom: “Elke keer als ik met bewoners kook, zie ik hoe blij het ze maakt om samen een maaltijd te bereiden. Het zien van de trots op hun gezichten wanneer de maaltijd klaar en gelukt is, maakt ook mijn dag tot een topdag!” Via www.verdermethersenletsel/kookboek  is het kookboek gratis te downloaden en voor de liefhebber ook als fysiek boek te koop.
 
Recepten stap voor stap uitgelegd
Alle locaties van InteraktContour ontvangen dit kookboek sowieso, zodat begeleiders er samen met cliënten uit kunnen koken. Jeannette Rotman, cliënt bij InteraktContour, heeft samen met de kok op haar locatie al diverse gerechten uit dit kookboek klaargemaakt. “Ik vond het gelijk een heel leuk kookboek. Het omschrijft heel eenvoudig, stap voor stap, wat je moet doen. Dit is zo eenvoudig geschreven dat ik er niet over na hoef te denken.”
 
Makkelijk kookboek
De pagina’s van het fysieke boek zijn gelamineerd, dus met een niet-watervaste stift zijn de opeenvolgende stappen af te strepen. Er is in het boek aandacht voor kook-hulpmiddelen en de verschillende kooktechnieken worden nog eens uitgelegd. En dan de recepten zelf. Cliënt Jeannette: “Het is heel handig. Aan de ene kant staat het recept, hoe je het maakt en aan de andere kant wat je nodig hebt. Maar ook echt exact, ook de pannen en de lepels, het staat er allemaal in.”