InteraktContour fietst om aandacht voor hersenletsel

7 maart 2018

Op dinsdag 13 maart, tijdens de brain awareness week, organiseren de dagbesteding en individuele begeleiding van InteraktContour in Deventer een fietsmarathon. Om aandacht te vragen voor hersenletsel en om het belang van bewegen te onderstrepen voor mensen die door bijvoorbeeld een beroerte, hersenbloeding of ongeluk hersenletsel hebben  opgelopen. Wethouder Jan Jaap Kolkman geeft het startsein om 11 uur en neemt dan het fietslabyrint officieel in gebruik.
 
Bewegen goed voor motoriek
Deelnemers van de dagbesteding  kunnen sinds kort met het fietslabyrint op een hometrainer een virtuele fietstocht maken door bijvoorbeeld Deventer, New York of Rome. Dit maakt het fietsen leuker en daardoor langer vol te houden. Voor mensen met hersenletsel is het belangrijk om te bewegen. Zo kunnen zij werken aan hun motorische vaardigheden en conditie zodat zij in het dagelijks leven meer zelfstandig kunnen blijven doen. 
 
Samen komen we verder
“Daarom organiseren we op dinsdag 13 maart van 11.00 – 15.00 een fietsmarathon waarbij we er naar streven om de trappers van ons fietslabyrint en onze hometrainers continue te laten bewegen. Ons motto is ‘samen komen we verder’. Belangstellenden die met ons mee willen trappen of juist op een laagdrempelige manier willen kennis maken met bewegen onder begeleiding, zijn van harte welkom.“ vertelt Wilma Mensink, begeleider bij InteraktContour.
 

Contact

Postbus 128
8070 AC Nunspeet
T. (0341) 255 777
E. info@interaktcontour.nl

Social media

Partner van
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlInteraktContour is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

InteraktContour

(0341) 255 777 info@interaktcontour.nl Postbus 128
8070 AC Nunspeet
Partner van