Informatie inzake Coronavirus
Lees meer over de laatste ontwikkelingen

InteraktContour doet mee met de Nationale Sportweek

29 augustus 2019

Van 20 t/m 29 september 2019 is het Nationale Sportweek in Nederland. Ook voor mensen met hersenletsel is bewegen erg belangrijk. Daarom doet InteraktContour tussen 23 t/m 27 september mee met de Nationale Sportweek, zodat nog meer mensen met hersenletsel kennis kunnen maken wat sporten en bewegen voor hen kan betekenen.

Profijt van sporten met hersenletsel
Het doel van de Nationale Sportweek is om Nederlanders aan te zetten om (meer) te bewegen. Maar als iemand hersenletsel heeft, is sporten niet vanzelfsprekend. Door overprikkeling, vermoeidheid of lichamelijke beperkingen kan sporten erg lastig zijn. Toch zijn juist sportieve activiteiten belangrijk voor verbetering na hersenletsel. Het vergroot het zelfvertrouwen, verbetert hersenfuncties en geeft positieve energie.

Sporten op maat
Bij de dagbestedingslocaties van InteraktContour kunnen deelnemers dagelijks meedoen met een gevarieerd sportaanbod. Dit aanbod is speciaal samengesteld en op maat gemaakt voor mensen met (niet-aangeboren) hersenletsel. Zo bestaat het aanbod onder andere uit zwemmen, fitness, boccia, stoelyoga en de multisensorische oefenmethode RGM. Tijdens de activiteiten staan de persoonlijke doelen van de deelnemers centraal. Zo kunnen zij werken aan dat wat voor hen belangrijk is, zoals zelfstandig kunnen fietsen of het verbeteren van de motoriek om weer aardappelen te kunnen schillen.

Meedoen met bewegingsactiviteiten in de Nationale Sportweek
In de Nationale Sportweek kunnen geïnteresseerden maandag 23 t/m vrijdag 27 september bij diverse dagbestedingslocaties van InteraktContour een sport komen ervaren. Het complete sportaanbod is te vinden op sportweek.interaktcontour.nl. Via deze website kunnen geïnteresseerden zich ook inschrijven voor de activiteit van hun keuze.