Informatie inzake coronavirus
Lees meer over de laatste ontwikkelingen

​InteraktContour bouwt nieuwe woonlocatie in Zwolle

18 januari 2021

Woonlocatie de Koppels in Zwolle wordt de komende jaren vervangen door een nieuwe woonlocatie. In de nieuwe woonlocatie komen 105 moderne appartementen.

Op woonlocatie de Koppels aan de Zijpe 101 in Zwolle wonen 31 cliënten met hersenletsel. Omdat er in Nederland steeds meer mensen met hersenletsel zijn, is een grotere woonlocatie met meer ruimte wenselijk. Daarnaast is de huidige locatie verouderd. Daarom wordt de Koppels vervangen door een nieuwe woonlocatie.

Toepassing van technologie in de zorg
Er is gestart met het maken van een eerste ontwerp voor de nieuwe woonlocatie. Hierin komen 105 ruime, moderne appartementen voor mensen met hersenletsel. In de nieuwe woonlocatie kunnen moderne zorghulpmiddelen en domotica optimaal worden ingezet in de zorg voor cliënten. Het ontwerp wordt in samenwerking tussen InteraktContour, Croonen Architecten en aannemer Dura Vermeer Hengelo verder uitgewerkt en gerealiseerd (zie de afbeelding voor een impressie van het ontwerp).

Tijdelijke woonlocatie tijdens nieuwbouw
Tijdens de bouw van de nieuwe locatie verhuizen de bewoners en medewerkers van de Koppels naar een tijdelijke woonlocatie. Omdat er in Zwolle geen geschikte locaties beschikbaar zijn, verhuizen de bewoners tijdelijk naar de Stationsweg 37 in Ommen. De verwachting is dat de bouw van de nieuwe locatie medio 2021 start en dat de nieuwbouw twee jaar daarna klaar is. De bewoners verhuizen dan weer terug naar Zwolle.