In het vrijwilligerswerk zet ik mijn hobby’s in

6 december 2018

“Ik heb altijd zin om te wandelen!” zegt Arieke. “Ik ook!” zegt Joke. Dat is dan ook waar Arieke en Joke elkaar van kennen. Arieke neemt deel aan de dagbesteding van InteraktContour in Lelystad en is één van de wandelaars uit het wandelgroepje dat Joke als vrijwilligster begeleidt.

Ik wandel en ik bak 
”Nadat ik enige tijd werkloos thuis was, wilde ik me graag weer nuttig voelen. Ik besloot vrijwilligerswerk te gaan doen. Via een bemiddelingsbureau voor vrijwilligers werd ik geattendeerd op een vacature bij InteraktContour. Deze organisatie sprak mij gelijk aan. Ik heb van dichtbij gezien welke impact hersenletsel op iemands leven kan hebben en wil daarin graag iets betekenen. Als vrijwilligster bij de dagbesteding wandel ik wekelijks met een aantal mensen. Ik zorg dat het groepje bij elkaar blijft, we het tempo aanpassen als iemand achterop raakt en samen veilig de weg oversteken. Daarnaast ondersteun ik bij de bakactiviteiten. Zelf bak en wandel ik graag. Door mijn vrijwilligerswerk hier zet ik mijn hobby’s ook nog eens nuttig in. Ik vind het fijn om zo anderen te helpen en hen een leuke tijd te bezorgen. Wandelen doet veel goeds  en zonder begeleiding van een vrijwilliger is dat niet mogelijk.” vertelt Joke Feenstra.
 
Arieke liep in 2004 door een auto-ongeluk hersenletsel op en bezoekt al ruim acht jaar de dagbesteding van InteraktContour. “Ik bezoek InteraktContour één keer in de week. ’s Ochtends doe ik hersentraining en na de lunch wandel ik samen met Joke en twee anderen 3 tot 4 km. Wandelen is goed voor me. M’n bloed gaat er sneller van stromen, het geeft me veel positieve energie en het maakt me rustiger. Ik ben blij met Joke als begeleider van onze wandelgroep. Ze is heel aardig en inmiddels een goede wandelvriendin. “

Wil jijj ook iets betekenen voor mensen met hersenletsel?
ij InteraktContour? Neem dan contact op met één van de locaties bij jou in de buurt, https://www.interaktcontour.nl/waar-vind-je-ons.
 

Contact

Postbus 128
8070 AC Nunspeet
T. (0341) 255 777
E. info@interaktcontour.nl

Social media

Partner van
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlInteraktContour is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

InteraktContour

(0341) 255 777 info@interaktcontour.nl Postbus 128
8070 AC Nunspeet
Partner van