Informatie inzake Coronavirus
Lees meer over de laatste ontwikkelingen

Erwin Nyhoff treedt op voor bewoners van Kalkuur

19 mei 2020

Het is prachtig weer en alle bewoners van Kalkuur in Nunspeet wachten op de binnenplaats van de locatie op de verrassing die Laura Heuver en Jennine van den Bosch voor hen hebben georganiseerd. In ieder geval iets met muziek gezien de geluidsboxen die staan opgesteld en de gitaarkoffer die er naast staat. Dan betreedt Erwin Nyhoff het met krijt getekende podium en begroet de bewoners.
 
Van muziek geniet iedereen
Zanger Erwin Nyhoff is bekend van de finale van The Voice of Holland in 2012 en van de jaren ‘90 band The Prodical Sons. Laura, van dagbesteding Nunspeet, benaderde hem om een optreden voor de bewoners te verzorgen. Erwin: ”Ik hoefde daar niet lang over na te denken. Dit soort optredens vind ik leuk om te doen en normaal gesproken ben ik daar te druk voor. Door Corona zijn alle optredens stopgezet en heb ik hier ineens wel tijd voor. Daarnaast wil ik graag iets doen voor mensen die door Corona hun huis niet uitkunnen. En van muziek geniet iedereen.”
 
Een hart onder de riem
Erwin zingt liedjes van Neil Diamond, Elvis Presley, Chuck Berry, Creedence Clearwater Revival en Bruce Springsteen. Je ziet bewoners en medewerkers zichtbaar genieten. Even iets anders, dat doet iedereen goed. Dat is ook waarom Laura dit optreden heeft georganiseerd: “Bewoners kunnen nu niet onze dagbesteding bezoeken en geen bezoek ontvangen. We doen ons best om deze tijd zo aangenaam mogelijk voor hen te maken. Met dit optreden wilden we ze een hart onder de riem steken. En dat is zeker gelukt! Aan de glimlachjes, het zachtjes meezingen en –bewegen zien wij dat zo’n optreden veel met hen doet en dat ze even alle andere dingen kunnen vergeten. Daar doen wij het voor! Dat zijn mooie momenten waar we samen nog vaak aan terug kunnen denken.”
 
Blij als alles weer normaal is
Ook Kaj, bewoner van Kalkuur genoot van het optreden. “Jaren ’60, ’70 en ’80 muziek is waar ik van houd. Ik vind het heel leuk dat Laura en Jennine dit voor ons hebben georganiseerd, want ik ben het nu wel zat om thuis te zitten. Ik zal blij zijn als alles weer normaal is. Dat ik weer mijn wekelijkse colaatje vieux in het café kan drinken en de muziek op de dagbesteding in Nunspeet kan verzorgen.”

Heeft u vragen of opmerkingen?

T: 0341 255 777

Heeft u vragen of opmerkingen?

T: 0341 255 777