Informatie inzake coronavirus
Lees meer over de laatste ontwikkelingen

Eerste bewoners tegen corona gevaccineerd

27 januari 2021

Vandaag is bij InteraktContour gestart met het vaccineren van bewoners tegen het coronavirus. Bewoonster José van woonlocatie Spikvoorde in Deventer kreeg om 9.30 uur als eerste het vaccin toegediend door het mobiele prikteam van de Huisartsen Coöperatie Deventer en Omstreken. José is er blij mee: “Ik kan weer knuffelen met mijn moeder”. 
 
Een eerste stap naar meer vrijheid
Ruth Schotborgh, teamleider van woonlocatie Spikvoorde, is blij dat de bewoners van de locatie zijn gevaccineerd. “Onze cliënten hebben hersenletsel door bijvoorbeeld een beroerte, ongeluk of hersentumor. Vanwege hun medische achtergrond zijn zij extra kwetsbaar bij besmetting met het coronavirus. We zijn opgelucht. Het vaccin beschermt onze cliënten en is een eerste stap naar meer vrijheid. Het is fijn als we elkaar straks weer kunnen aanraken en dicht bij elkaar kunnen zijn.”
 
Ik kan weer knuffelen
José is verheugd dat zij nu is gevaccineerd: “Ik ben heel blij dat ik eindelijk het vaccin heb gekregen. Ook voor mijn moeder van 78 die kwetsbaar is, dan kunnen we weer fijn knuffelen.” Verpleegkundige Moanne is ook opgelucht: “Wij delen de locatie met een andere zorgorganisatie. Van die organisatie waren meerdere bewoners besmet met corona en zijn er zelfs aan overleden. Corona was daardoor steeds heel dichtbij. Het was voor ons allemaal een spannende tijd.”
 
Goede voorbereiding voor snelle start
Om de vaccinatie vandaag zo efficiënt mogelijk te laten verlopen, werden vorige week al de nodige voorbereidingen getroffen. “We hebben met alle bewoners gesproken over vaccinatie tegen het coronavirus en samen de benodigde toestemmingsverklaring ingevuld. Huisartsen Coöperatie Deventer en Omstreken heeft vervolgens eventuele contra-indicaties met de huisartsen van de cliënten besproken. Het mobiele prikteam kon daardoor snel van start met vaccineren in een daarvoor speciaal ingerichte ruimte op onze woonlocatie. Ik ben trots op mijn collega’s die alles tot in de puntjes hebben voorbereid en vandaag bewoners liefdevol begeleidden bij het vaccineren”, vertelt Ruth. 
 
Een hele geruststelling
Deventer is een van de 3 regio’s in Nederland die met voorrang is gestart met het vaccineren van ouderen en gehandicapten in zorgcentra. De vaccinatie betreft bewoners waarvan de huisarts de hoofdbehandelaar is. Hieronder vallen ook de bewoners van InteraktContours woonlocaties. Jan van Kampen, bestuurder: “Hoewel wij dankzij ons strikte coronabeleid heel weinig besmettingen op onze locaties hebben gehad, is het een hele geruststelling dat huisartsen onze bewoners als eerste het vaccin geven. Dat is de beste stap om hen te beschermen tegen het virus. We hopen dat onze medewerkers daarna snel aan de beurt zijn. Tot die tijd blijven we onze strenge coronamaatregelen op woonlocaties volgen.”

Heeft u vragen of opmerkingen?

T: 0341 255 777

Heeft u vragen of opmerkingen?

T: 0341 255 777