Informatie inzake coronavirus
Lees meer over de laatste ontwikkelingen

Een nieuw begin voor woonlocatie Geert de Leeuwhuis in Enschede

16 februari 2021

Woonlocatie het Geert de Leeuwhuis aan de Wethouder Beverstraat in Enschede wordt vanaf maart gesloopt. Op de locatie bouwt zorgorganisatie InteraktContour vanaf half april een nieuwe woonlocatie voor mensen met hersenletsel. Op 16 februari verhuisden de cliënten van de woonlocatie daarom naar een tijdelijke locatie in Almelo.

Steeds meer mensen met hersenletsel
Het Geert de Leeuwhuis is verouderd en te klein. Nederland telt door de vergrijzing steeds meer mensen met hersenletsel die 24-uurs zorg nodig hebben. Daardoor is er steeds meer vraag naar woonplekken voor deze doelgroep. De nieuwe woonlocatie heeft dan ook veel meer ruimte dan de huidige 30 appartementen in het Geert de Leeuwhuis. Het ontwerp telt ruim tachtig moderne appartementen, meerdere algemene ruimten en een grote tuin. In de nieuw te bouwen woonlocatie kunnen moderne technologische zorghulpmiddelen en domotica optimaal worden ingezet in de zorg en begeleiding van cliënten.

Cliënten verhuizen tijdelijk naar Almelo
Vanwege de bouwwerkzaamheden verhuisden de bewoners en medewerkers van het Geert de Leeuwhuis op 16 februari naar een tijdelijke woonlocatie in Almelo. Over ongeveer twee jaar is de nieuwe woonlocatie aan de Wethouder Beverstraat klaar. Dan verhuizen de bewoners en medewerkers weer terug naar Enschede.

Bekijk hier al onze woonlocaties.