Informatie inzake coronavirus
Lees meer over de laatste ontwikkelingen

Donatie voor fietslabyrint dagbesteding Wezep

12 februari 2021

Dinsdag 9 februari overhandigde Martijn Mooi van TReNT Glasvezel uit Enschede een cheque ter waarde van 500 Euro aan de dagbesteding van InteraktContour in Wezep. Het geld is bedoeld voor de aanschaf van een fietslabyrint waarmee op een hometrainer een virtuele route kan worden gefietst. Cliënten en medewerkers zijn heel blij met deze donatie. “We sparen namelijk al een tijd voor een fietslabyrint.”, vertelt Manon Tempert.  

Een fietslabyrint maakt bewegen leuker 
Trainen op een bewegingsapparaat saai? Niet met het fietslabyrint! Een fietslabyrint is een beeldscherm dat je voor een home- of bewegingstrainer plaatst. Via het scherm volg je dan een van de vele virtuele fietsroutes. Je kunt kiezen waar je wilt fietsen. Zo heb je de mogelijkheid om steeds een nieuwe omgeving te verkennen. Misschien blijf je lekker in Nederland op de Veluwe, maar je kunt ook al fietsend een stad in het buitenland verkennen. Wat dacht je van New York, Stockholm of Budapest?  

Beweging is goed voor de hersenfuncties 
Manon is begeleidster bij de dagbesteding van InteraktContour in Wezep, waar mensen met niet-aangeboren hersenletsel werken aan persoonlijke doelen om hun zelfredzaamheid te vergroten. “Voor mensen met hersenletsel is beweging belangrijk. Het is goed voor de hersenfuncties en verbetert hun vitaliteit en conditie. Het fietslabyrint motiveert om te bewegen, en maakt het leuker. Mensen fietsen bijvoorbeeld door hun oude woonplaats of fietsen door een stad waar zij ooit eens zijn geweest. We moeten nog even doorsparen en hopen met de verkoop van onze eigengemaakte producten zoals kaarten, schietsjoelbakken en tekstborden binnenkort het resterende bedrag bij elkaar hebben.” vertelt Manon. 

TReNT Glasvezel brengt de aanschaf een stuk dichterbij 
“Iedere werknemer mag jaarlijks namens ons bedrijf 500 Euro schenken aan een goed doel naar keuze. Mijn vader werkt als vrijwilliger bij de dagbesteding van InteraktContour en tipte mij over het fietslabyrint dat cliënten zo graag willen hebben. Dus ik hoefde niet lang na te denken waar ik dit jaar aan zou schenken. Toen ik de lijst zag hangen met wat zij hadden gespaard, hebben we nog wat extra gegeven zodat het fietslabyrint hopelijk binnenkort kan worden gekocht”, vertelt Martijn Mooi.   

Over InteraktContour 
Hebt u te maken met de gevolgen van hersenletsel en bent u benieuwd wat InteraktContour voor u kan betekenen? Neem dan gerust contact met ons op, via tel. 06 10 24 27 75 of via wezep@interaktcontour.nl. Kijk hier voor meer informatie over onze dagbesteding in Wezep.