Informatie inzake Coronavirus
Lees meer over de laatste ontwikkelingen

Dagbesteding Zwolle zoekt vrijwilligers

29 april 2019

Nederland telt ruim 450.000 vrijwilligers in de zorg. Door toenemende kosten worden zij voor zorgorganisaties steeds belangrijker in de dagelijkse zorg en ondersteuning van hun cliënten. InteraktContour in Zwolle ervaart dagelijks hoe waardevol vrijwilligers zijn. Gerrit Dekker, seniorbegeleider: ”Door de extra handen die vrijwilligers bieden, kunnen we net wat meer bieden. Zoals meer aandacht of een extra activiteiten. Daarom zijn we opzoek naar vrijwilligers die zich in willen zetten voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel.”
 
“Vrijwilligers maken deel uit van ons team van professionele begeleiders. Ze ondersteunen  mensen bij het realiseren van hun persoonlijke doelen, gericht op het vergroten van zelfstandigheid, en het trainen van motorische vaardigheden. Daarnaast helpen zij bij het ontdekken van nieuwe talenten en passies, maar bieden soms ook gewoon een luisterend oor”, vertelt Gerrit.
 
Ik ben die extra paar handen
Jeannette is sinds een aantal maanden vrijwilligster op de dagbesteding: ”Ik heb jarenlang als ziekenverzorgster gewerkt. Nadat ik was gestopt met werken, wilde ik graag iets blijven betekenen voor anderen. Als vrijwilligster bij de dagbesteding van InteraktContour ondersteun ik bij de kookactiviteit en bij creatieve activiteiten zoals kaarten maken, schilderen en tekenen. Ik ben die extra paar handen en heb tijd voor persoonlijke aandacht. Als vrijwilligster word ik overal bij betrokken en serieus genomen. Twee keer per jaar hebben we overleg met alle vrijwilligers en ook zijn er verschillende cursusdagen”, vertelt Jeannette.
 
Ik kijk er elke week weer naar uit
“Na mijn pensioen ben ik als vrijwilliger bij InteraktContour gaan werken. Op woensdag- en donderdagmorgen ondersteun ik op de computerafdeling waar ik met cliënten werk aan een krant die we 4 keer per jaar uitgeven. Daarnaast ondersteun ik cliënten in het trainen van hun sociale en communicatieve vaardigheden. Elke week kijk ik er naar uit om de cliënten te ontmoeten. Vanwege de gezelligheid en de contacten, en ook om mijn eigen computervaardigheden te onderhouden”, vertelt Herman.
 
Er is altijd iets mogelijk
Jaarlijks krijgen in Nederland maar liefst 130.000 mensen te maken met de gevolgen van hersenletsel. Bijvoorbeeld door een beroerte, een hersentumor of een chronische ziekte. Hersenletsel zet het leven behoorlijk op z’n kop. Toch is er altijd íets mogelijk. Bij InteraktContour leren mensen kijken naar wat nog wél kan, zij ontdekken nieuwe talenten onder begeleiding van professionals, stagiaires en vrijwilligers.
 
Vrijwilliger worden iets voor jou?
Wil jij je inzetten voor mensen met hersenletsel? Word dan vrijwilliger bij de dagbesteding van InteraktContour in Zwolle. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Gerrit Dekker op telefoonnummer 06 51 62 75 43 of via gerrit.dekker@interaktcontour.nl.

Woon je niet in de omgeving van Zwolle en heb je wel belangstelling om vrijwilliger te worden bij een van onze locaties? Neem dan contact op met de locatie bij jou in de buurt om de mogelijkheden te bespreken! Je vindt alle locaties en contactgegevens hier.

Contact

Postbus 128
8070 AC Nunspeet
T. (0341) 255 777
E. info@interaktcontour.nl

Social media

Partner van
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlInteraktContour is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

InteraktContour

(0341) 255 777 info@interaktcontour.nl Postbus 128
8070 AC Nunspeet
Partner van