Informatie inzake coronavirus
Lees meer over de laatste ontwikkelingen

Dagbesteding Zwolle zoekt chauffeurs

22 december 2020

De dagbesteding van InteraktContour in Zwolle zoekt vrijwilligers die cliënten naar de dagbesteding rijden en weer terug naar huis. Cliënten van de dagbesteding zijn door hun hersenletsel vaak afhankelijk van georganiseerd vervoer en kunnen zonder de vrijwillige chauffeurs de dagbesteding niet bezoeken.
 
Bij de dagbesteding komen mensen met hersenletsel. Zij werken daar aan hun persoonlijke doelen om zoveel mogelijk zelfstandig te blijven. Bijvoorbeeld het trainen van vaardigheden en motoriek. Daarnaast ontmoeten zij zo lotgenoten en ontlasten ze even hun naasten.
 
Meer mensen naar de dagbesteding brengen
Dyon van den Berg van InteraktContour: “Bij onze organisatie zijn veel cliënten afhankelijk van vervoer. Onze locaties zitten verspreid door heel Zwolle, dus het vervoer is een uitdagende klus. Om dit te organiseren zoeken wij per 1 maart 2021 vrijwillige chauffeurs.
 
Een gezellig praatje onderweg
Frans van den Bos rijdt als beroepschauffeur: “Ik ben al wat jaren op pad met cliënten. We lachen, we maken grappen en grollen maar er is ook tijd voor serieuze gesprekken. Daarnaast is het belangrijk je praktische werk goed uit te voeren. Denk aan het rijden met mensen en het vastzetten van mensen in een rolstoel. Ik doe dit werk al jaren en het verveeld nooit, elke dag is anders.” 

Chauffeur worden iets voor jou?
Wil jij je ook inzetten voor mensen met hersenletsel? Word dan chauffeur bij dagbesteding Zwolle. Naast goede begeleiding krijg je een EHBO-cursus en een cursus Breinbasics waarin je meer leert over de oorzaken en gevolgen van hersenletsel. Daarnaast ontvang je een kleine onkostenvergoeding. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Dyon van den Berg op tel. 06 13 85 03 90 of stuur een email naar dy.v.d.berg@interaktcontour.nl.