Informatie inzake Coronavirus
Lees meer over de laatste ontwikkelingen

Dagbesteding de Variant zoekt chauffeurs

19 april 2019

Dagbestedingslocatie de Variant in Steenwijk zoekt vrijwilligers die cliënten naar de dagbesteding rijden en weer terug naar huis. Cliënten van de dagbesteding zijn door hun hersenletsel vaak afhankelijk van georganiseerd vervoer en kunnen zonder de vrijwillige chauffeurs de dagbesteding niet bezoeken.
 
Bij de dagbesteding komen mensen die hersenletsel hebben opgelopen door bijvoorbeeld een beroerte, hersenbloeding of ongeluk. Zij werken daar aan hun persoonlijke doelen om zoveel mogelijk zelfstandig te kunnen blijven doen. Zoals bijvoorbeeld het trainen van vaardigheden en motoriek. Daarnaast ontmoeten cliënten lotgenoten en ontlasten ze zo even hun naasten.
 
Meer mensen naar de dagbesteding brengen
Janet Buter, van InteraktContour: “Cliënten komen uit Steenwijk maar ook uit de dorpjes om ons heen. We hebben nu één taxibus maar vanaf 1 mei hebben we twee taxibussen en kunnen we meer mensen naar de dagbesteding brengen. Dat betekent wel dat we meer chauffeurs nodig hebben.”
 
Een gezellig praatje onderweg
Eén van de chauffeurs die al een paar jaar op het busje van InteraktContour rijdt, is Kiki Bosman. “Ik wilde graag iets voor mijn medemens betekenen. Toen mijn kinderen ouder werden kreeg ik daar de tijd voor. Via het uitzendbureau voor vrijwilligerswerk kwam ik als chauffeur bij dagbesteding de Variant terecht. Behalve het besturen van de taxibus, help ik cliënten ook bij het in- en uitstappen en het in- en uitladen van de rolstoelen. En natuurlijk maak ik onderweg een gezellig praatje.” 
 
Chauffeur worden iets voor jou?
Wil jij je ook inzetten voor mensen met hersenletsel? Word dan chauffeur bij dagbesteding de Variant in Steenwijk. Naast goede begeleiding krijg je een EHBO-cursus en een cursus Breinbasics waarin je meer leert over de oorzaken en gevolgen van hersenletsel. Daarnaast ontvang je een kleine onkostenvergoeding. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Janet Buter op 06 22 91 35 02 of stuur een email naar j.buter@interaktcontour.nl. Klik hier om de vacature bekijken.

Contact

Postbus 128
8070 AC Nunspeet
T. (0341) 255 777
E. info@interaktcontour.nl

Social media

Partner van
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlInteraktContour is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

InteraktContour

(0341) 255 777 info@interaktcontour.nl Postbus 128
8070 AC Nunspeet
Partner van