Informatie inzake coronavirus
Lees meer over de laatste ontwikkelingen

Dagbesteding de Bramer zoekt chauffeurs

2 december 2020

Dagbesteding de Bramer in Hardenberg zoekt vrijwilligers om cliënten naar de dagbesteding te rijden en weer terug naar huis. Cliënten van de dagbesteding zijn door hun hersenletsel vaak afhankelijk van georganiseerd vervoer en kunnen zonder de vrijwillige chauffeurs de dagbesteding niet bezoeken. 

Bij de dagbesteding komen mensen die hersenletsel hebben opgelopen door bijvoorbeeld een beroerte, hersentumor of ongeluk. Zij werken daar aan hun persoonlijke doelen om zoveel mogelijk zelfstandig te kunnen blijven doen. Zoals bijvoorbeeld het trainen van vaardigheden en motoriek. Daarnaast ontmoeten cliënten lotgenoten en ontlasten ze zo even hun naasten.
 
Vervoer met eigen bus
Ireen Geertsma van InteraktContour: “Cliënten komen uit Hardenberg maar ook uit de dorpen om ons heen. We maken nu gebruik van een taxibedrijf, maar willen heel graag zelf het vervoer regelen met onze eigen bussen. Dat betekent dat we een aantal chauffeurs nodig hebben.
 
Veilig en vertrouwd
Eén van de cliënten die al een paar jaar gebruik maakt van het vervoer naar de dagbesteding, is Alida Schonewille. “Wij zoeken chauffeurs die niet alleen goed kunnen rijden, maar ook een groot empathisch vermogen hebben. Op het moment dat ik de bus in ga, moet ik het gevoel hebben dat ik veilig en vertrouwd naar de dagbesteding gebracht word. Zodat ik met een dikke glimlach aan de dag kan beginnen.”
 
Chauffeur worden iets voor jou?
Wil jij je ook inzetten voor mensen met hersenletsel? Word dan chauffeur bij dagbesteding de Bramer. Naast goede begeleiding krijg je een EHBO-cursus en een cursus Breinbasics waarin je meer leert over de oorzaken en gevolgen van hersenletsel. Daarnaast ontvang je een kleine onkostenvergoeding. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Ireen Geertsma op 06 51 01 61 96 of stuur een e-mail naar i.geertsma@interaktcontour.nl. Kijk voor meer informatie over vrijwilligerswerk bij Interaktcontour ook op https://www.werkenbijinteraktcontour.nl/vrijwilligerswerk.