Informatie inzake Coronavirus
Lees meer over de laatste ontwikkelingen

Collega InteraktContour ontwikkelt mede digidagbesteding.nl

31 maart 2020

Op 25 maart lanceerde VG Innovators www.digidagbesteding.nl. Dit is een online platform met activiteiten en tips voor zorgprofessionals. Hiermee kunnen zij online dagbesteding bieden nu mensen met een beperking als gevolg van het coronavirus de dagbesteding niet meer kunnen bezoeken. Mathilde Pelder, projectleider e-health bij InteraktContour, en Roy Milders van het Ideeënbureau, ontwikkelden samen dit platform.

Inspireren tot samenwerking
Aanleiding voor het ontwikkelen van het platform waren de vele initiatieven van verschillende zorgorganisaties om hun cliënten toch een vorm van dagbesteding te kunnen bieden. Mathilde: ”Nu alle dagbestedingslocaties zijn gesloten, is iedereen druk met het ontwikkelen van activiteiten die online kunnen worden aangeboden. Het zou toch geweldig zijn als we gebruik kunnen maken van elkaars producten en middelen. Laten we elkaar inspireren tot nieuwe vormen van samenwerking tijdens deze coronacrisis. Dit online platform biedt hiervoor de mogelijkheden. Zo vind je hier activiteiten voor vermaak, knutselen, bewegen, anti-eenzaamheid en informatie over corona. Cliënten en hun naasten kunnen ook op www.digidagbesteding.nl kijken om ideeën op te doen.”

Online dagbesteding voor mensen met hersenletsel
InteraktContour deelt ook verschillende activiteiten op het online platform. Daarnaast wordt een pagina binnen www.interaktcontour.nl ontwikkelt met dagbestedingsactiviteiten die met name geschikt zijn voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel. Dit zijn activiteiten die aansluiten bij de modules die cliënten op de dagbesteding van InteraktContour volgen en onder andere helpen conditie, vaardigheden, motoriek en geheugen te trainen. Binnenkort kunnen cliënten en andere mensen met niet-aangeboren hersenletsel hier terecht voor het online volgen van dagbestedingsactiviteiten.

Ga naar www.digidagbesteding.nl