Informatie inzake coronavirus
Lees meer over de laatste ontwikkelingen

Cliënten bezoeken hun nieuwe woonlocatie met robot

10 augustus 2020

Een kijkje nemen op je nieuwe woonplek in coronatijd? Daar heeft ons team e-health een oplossing voor gevonden: de Beam robot! Deze robot is ingehuurd zodat toekomstige bewoners van de Klokkenbelt in Almelo online een kijkje kunnen nemen op hun nieuwe woonlocatie.

Online je nieuwe woonplek bekijken
Vanwege het coronavirus beperken we fysiek contact tot een minimum. Toch willen we cliënten van onze nieuwe woonlocatie de Klokkenbelt blijven betrekken bij de inrichting van hun nieuwe woonplek. Daarom is de Beam robot ingezet. Deze ‘camera en beeldscherm op wielen’ kan door cliënten vanuit huis worden bestuurd. Zo kunnen zij gemakkelijk rondkijken in hun nieuwe huis. De virtuele bezoeken worden op locatie door e-healthadviseur Nina Huijboom begeleidt. Via een belverbinding op de robot kunnen cliënten direct hun vragen aan haar stellen. Tanja Kroeze, cliënt bij InteraktContour, is enthousiast over de robot: “Het is heel gemakkelijk om met de robot te rijden. Je hebt een heel helder beeld en je ziet jezelf niet klein in beeld, dat vind ik fijn. En als je met elkaar praat, kijk je elkaar aan. Je bent zo echt verbonden met elkaar.”

E-health voor cliënten
Tijdens de virtuele rondleiding konden cliënten niet alleen hun vragen stellen. Nina ging ook het gesprek met ze aan om samen e-healthproducten uit te zoeken die voor de cliënt van toegevoegde waarde zijn. Nina: “Het is belangrijk om cliënten beter te leren kennen en vanuit hun dagelijks leven te kijken hoe wij hen het beste kunnen ondersteunen (op deze nieuwe locatie). Ook kijken we wat lastig is en welke dromen en wensen de cliënt heeft. Hierdoor kan ik advies op maat geven, want elke cliënt is anders.

Inzet van de Beam robot
“Het is nu – door corona – wenselijk of noodzakelijk om de Beam robot te gebruiken. We zien een plek voor de Beam robot in de 1,5-meter samenleving. Denk bijvoorbeeld aan de inzet van de robot, zodat mensen dagbesteding kunnen volgen terwijl zij hun huis niet uit kunnen. Of om rondleidingen te geven door gebouwen in aanbouw", vertelt Nina.

Uitleenservice voor cliënten
We maken nog veel meer gebruik van e-health in onze zorg. Hierover lees je meer op https://bit.ly/2XQuNDy. Ben je cliënt van InteraktContour? Dan kan je begeleider voor jou bij de uitleenservice terecht voor e-healthhulpmiddelen, zoals: robotkatten, slaapmonitoren, smartwatches en valdetectors.