Informatie inzake Coronavirus
Lees meer over de laatste ontwikkelingen

Baas InteraktContour geïnspireerd door advies van vmbo-leerling

31 januari 2020

InteraktContour was trotse deelnemer aan de zesde editie van JINC Baas van Morgen. Leerling Immer (15) van het ISG Arcus nam die dag het roer over van Bestuurder Jan van Kampen. Samen bezochten ze locatie het Rode Klif in Lelystad waar mensen wonen met hersenletsel. Ze gingen in gesprek met medewerkers en cliënten en Immer gaf advies op de vraag: Hoe kan InteraktContour beter jongeren bereiken?

Verbinding maken met de jongere generatie

Bestuurder Jan van Kampen: “Het is interessant om in de belevingswereld van een 15-jarige te stappen. Je krijgt de mogelijkheid om de organisatie vanuit een heel ander oogpunt te bekijken. Dat levert bepaalde inzichten op: Waar zijn de jongeren van nu mee bezig? Waar praten ze over en waardoor worden ze geraakt?  Als zorgorganisatie zet je in op bepaalde kanalen en middelen om jongeren te bereiken. Voorbeelden hiervan zijn campagnes, evenementen en social mediakanalen zoals Facebook. Zichtbaarheid en social media zijn echter brede begrippen want wie bereiken we daadwerkelijk? Nu blijkt dat Facebook niet of nauwelijks meer leeft bij de gemiddelde 15- of 16-jarige”.

De leerling aan het woord over het vraagstuk
Immer geeft antwoord op wat wél leeft bij haar leeftijdsgenoten. Online video’s op YouTube en Instagram worden volgens haar dagelijks bekeken en zijn ‘supergrappig’. Namen zoals Marije Zuurveld, Juultje Tieleman en Kalvijn passeren de revue. De zogenaamde ‘influencers’ maken filmpjes om hun kijkers aan het lachen te maken. Van ontgroeningen in een badkuip tot aan het gooien van rode paprika’s. Zo werd YouTuber Kalvijn van die laatst genoemde actie ambassadeur van gezond eten voor de Nederlands jongeren. Immers advies voor InteraktContour: maak gebruik van Instagram en influencers!

Jongeren zijn nodig in de zorg
Geïntrigeerd kijkt bestuurder Jan van Kampen mee naar de genoemde online video’s. Zijn reactie: “Fascinerend dat deze generatie dit grappig en interessant vindt. Hier was ik me totaal niet bewust van. Waardevol om dit op deze manier te weten te komen, want door het groeiende personeelstekort in de zorg vindt InteraktContour het belangrijk te om te investeren in de generatie van Immer. Zij worden namelijk de spil in de aandacht en kwalitatieve zorg voor onze doelgroep. InteraktContour wilt jongeren laten zien dat de zorg mogelijkheden biedt op de arbeidsmarkt en dat juist zij hard nodig zijn voor mensen met hersenletsel, ongeacht diploma of achtergrond. Om dat voor elkaar te krijgen gaan we in de toekomst misschien in zee met een influencer.”

Over De Baas van Morgen
De Baas van Morgen is een initiatief van JINC, een non-profitorganisatie die strijdt tegen kansenongelijkheid onder jongeren. Met Baas van Morgen willen InteraktContour en JINC de aandacht vestigen op het feit dat een succesvolle loopbaan niet voor iedereen is weggelegd. Wie geboren wordt in een omgeving met veel armoede en weinig rolmodellen, heeft minder kans om het ver te schoppen dan leeftijdsgenoten uit rijkere wijken. Hoe slim of talentvol hij of zij verder ook is.

 

Contact

Postbus 128
8070 AC Nunspeet
T. (0341) 255 777
E. info@interaktcontour.nl

Social media

Partner van
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlInteraktContour is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

InteraktContour

(0341) 255 777 info@interaktcontour.nl Postbus 128
8070 AC Nunspeet
Partner van