Informatie inzake coronavirus
Lees meer over de laatste ontwikkelingen

​Aangescherpte coronamaatregelen – update 22 januari 2021

22 januari 2021

In de persconferentie van 20 januari zijn nieuwe coronamaatregelen bekend gemaakt. In deze update lichten we de voor InteraktContour belangrijkste veranderingen toe. 


Regels voor bezoek op woonlocaties

Vanaf 20 januari mogen cliënten nog maar 1 bezoeker per dag ontvangen. De cliënt mag 4 vaste bezoekers kiezen. Bezoek van behandelaren, zoals ergo- en fysiotherapeuten, valt hier niet onder. Ook kinderen onder de 13 jaar vallen hier niet onder. 

Cliënten mogen zelf ook maar 1 keer per dag op bezoek gaan en het advies is alleen naar een van deze 4 vaste bezoekers te gaan om zo het aantal contacten te minimaliseren. 

Verder geldt voor bezoekers: 

  • Pas handhygiëne toe 
  • Houd 1,5 meter afstand 
  • Gebruik een mondkapje, ook in de appartementen  
  • Blijf thuis bij klachten  

Avondklok 
De avondklok gaat zaterdag 23 januari in. Tussen 21:00 uur en 4:30 uur blijft iedereen binnen. Cliënten van een woonlocatie mogen tijdens de avondklok wel een aangelijnde hond uitlaten.

Gebruik mondkapje in vervoer 
Het aantal inzittenden in een taxibus wordt zo veel mogelijk beperkt tot 1 persoon per bank of rij stoelen, waarbij zij niet recht achter elkaar zitten. Ook wordt in principe een mondkapje gedragen door de cliënten en de chauffeur. Dat is niet voor alle cliënten mogelijk, er moet dan extra worden gelet op het houden van 1,5 meter afstand tot anderen.  

Dagbesteding, huisbezoek en behandelgroepen 
We bekijken nog of de huidige ontwikkelingen in de verspreiding van het coronavirus (zoals de Britse mutant) wijzigingen meebrengt voor de dagbesteding, huisbezoeken en voor de behandelgroepen. Als ons beleid hierin verandert, wordt dit gecommuniceerd op de website.

Heeft u vragen of opmerkingen?

T: 0341 255 777

Heeft u vragen of opmerkingen?

T: 0341 255 777