Dagbesteding Veenendaal, locatie de Oase

Deze dagbestedingslocatie vind je aan De Kleine Beer in Veenendaal. In het gebouw maken we gebruik van 1 gezamenlijke ruimte waar wij gedurende de dag verschillende activiteiten aanbieden.

Voor senioren met een somatische-, psychogeriatrische- of psychiatrische aandoening of beperking

Dagbesteding de Oase heeft een aanbod voor senioren met een somatische-, psychogeriatrische- of psychiatrische aandoening of beperking. De activiteiten richten zich op het bevorderen, behouden of compenseren van de zelfredzaamheid. Het uitgangspunt is van ieders kwetsbaarheid een kracht te maken. Dit doen we door in groepen met elkaars kwaliteiten en vaardigheden aan de slag te gaan. In een divers programma halen we de buitenwereld binnen, delen we ervaringen en gaan we uitdagingen aan. De activiteiten hebben als doel de zelfredzaamheid te bevorderen en opname in een instelling of verwaarlozing te voorkomen.

Programma van de dag

Bij aanvang wordt gezamenlijk een begeleidingsplan opgesteld. Hierin stellen we doelen vast en spreken we verwachtingen uit. Interesses worden in allerlei activiteiten vormgegeven. We starten dagelijks met de vraag "Wat staat er in de krant?" en daar discussiëren we over. Bovendien gaan we dagelijks creatief aan de slag met verschillende technieken. Hierbij laten we ons inspireren door het seizoen. We ondernemen ook culturele activiteiten en gaan er samen op uit.
We eten gezamenlijk en er wordt regelmatig gekookt. Hierin spelen vrijwilligers een belangrijke rol. We bieden allerlei spelvormen, geheugentrainingen en verwerkingsactiviteiten aan. Alle activiteiten zijn in groepsverband. We werken vanuit de kracht van de groep, met de aanvullingen en stimulans die in dit groepsproces ontstaat.

Goed om te weten:

Over de dagbestedingslocatie

Er is altijd professionele begeleiding aanwezig. Daarnaast werken we met vrijwilligers en stagiaires.

Faciliteiten

Locaties in de buurt

Veelgestelde vragen over dagbesteding

Dat kan door het contactformulier in te vullen. Bellen kan ook. Ons telefoonnummer is 0341 - 255 777.

We zijn meestal van maandag tot en met vrijdag open en bieden 10 dagdelen dagbesteding. Aan de hand van jouw indicatie/beschikking kijken we welke dagen en dagdelen aansluiten bij jouw hulpvraag.

Op onze dagbestedingslocaties werken we aan de hand van modules. Modules zijn de bouwstenen waaruit het programma van jouw dagbesteding bestaat. Binnen elke module werk jij aan de dingen die belangrijk voor jou zijn. Je kunt één of meerdere modules tegelijk volgen:

  • Je netwerk werkt >> Het netwerk van de cliënt uitbreiden, versterken en activeren
  • Fit & Vitaal >> Gezondheid en vitaliteit behouden of verbeteren
  • Eigen Regie >> Zelfredzaamheid behouden of vergroten
  • Vaardig & Creatief >> Vaardigheden versterken en ontwikkelen met behulp van creatieve activiteiten
  • Talent & Ambitie >> Ambities en talenten leren herkennen en inzetten
  • Communicatie >> Communicatieve en sociale vaardigheden behouden en ontwikkelen

Bekijk hier het filmpje waarin cliënten vertellen hoe zij de modules inzetten om hun persoonlijke doelen te realiseren.

Waar je dagbesteding is, hangt af van waar je woont. Op de kaart hierboven kun je zien waar onze locaties zitten. We leren je in een training hoe je kunt reizen met het openbaar vervoer, of we zorgen voor vervoer. Voor dat laatste heb je wel een indicatie nodig.

Als je niet zelfstandig kunt komen, heb je ook een indicatie/beschikking voor het vervoer nodig. Vraag deze tegelijk aan met de dagbesteding. Wij kunnen je daarbij helpen.

Dit hangt af van hoe groot de locatie is. We bieden de activiteiten in kleine overzichtelijke groepjes aan.

Op de dagbesteding zijn altijd professionele begeleiders aanwezig die de activiteiten begeleiden. Daarnaast zijn er vrijwilligers aanwezig.

Naast begeleiding bieden we ook zorg op de dagbesteding, zoals hulp bij toiletgang, hulp bij eten of medicatieherinnering en -verstrekking.

Op de website www.booghgoed.nl worden producten verkocht die zijn gemaakt op dagbestedingslocaties van InteraktContour.

Bezoek onze webwinkel voor een uniek of stijlvol cadeau, voor jezelf of een ander!

Op deze pagina lees je alles over werken bij InteraktContour en vind je onze vacatures.

Contact

Hulp nodig? We helpen je graag!

Kom je er niet uit? Geen probleem. Wij zijn er om jouw vraag te beantwoorden. Op werkdagen bereik je ons tussen 08.30 uur en 17.00 uur.