Informatie inzake coronavirus
Lees meer over de laatste ontwikkelingen

Hulp bij hersenletsel

Moeilijkheden door niet-aangeboren hersenletsel ervaar je vrijwel iedere dag weer. Overgevoeligheid, moeite met communiceren, snel moe of vaak pijn? Wanneer niet alles meer vanzelf gaat, biedt InteraktContour hulp bij hersenletsel.

Hulp bij hersenletsel

Na bijvoorbeeld een beroerte, ongeluk of hersenbloeding is het leven anders geworden. Dit heeft gevolgen voor jou en naasten. Professionele ondersteuning kan dan uitkomst bieden.


Hulp bij hersenletsel met een plan op maat

Eenmaal thuis kom je er achter dat niet alles meer vanzelfsprekend is. Je hebt meer ondersteuning nodig dan je van te voren had gedacht. En dit is helemaal niet erg. InteraktContour biedt meerdere mogelijkheden aan om jou te ondersteunen. Om weer grip te krijgen op het leven. Onze hulp bij hersenletsel begint altijd met een plan op maat.

De gevolgen van hersenletsel zijn bij iedereen anders. Daarom ook onze aanpak. Deze is specifiek gericht op jou. Na een kennismaking gaan we na waar je goed in bent en waar je moeite mee hebt. In welke activiteiten kan jij hulp gebruiken? Waar wil je in verbeteren en wat zijn je persoonlijke doelen? Op basis van onder andere deze vragen ontwikkelen bij een behandelplan.
 

Zelfstandig wonen met 24-uurs zorg

Wanneer de dagelijkse activiteiten niet meer vanzelfsprekend zijn, is hulp bij hersenletsel van belang. Welke vorm dat is, daar komen wij samen uit. Een van de opties is het wonen met 24-uurs zorg. Bij intensieve ondersteuning, beschikt InteraktContour over zorglocaties. Je woont hier zelfstandig in een appartement van InteraktContour en beschik je direct over persoonlijke zorg.

Wil én kan je nog thuis wonen? Dan kan InteraktContour 24-uurs zorg bij jou thuis aanbieden. Zo woon je vertrouwd thuis, maar ontvang je wel dezelfde persoonlijke hulp.
 

Thuis verder met hulp bij hersenletsel

Je kiest ervoor om thuis te blijven wonen, maar wenst wel zorg van InteraktContour te ontvangen. Dan bieden wij twee verschillende mogelijkheden aan. Natuurlijk afgestemd op jouw behoeften en eisen.

1. Samen met Hersenz bieden wij een behandeling van NAH aan. Hier is aandacht voor lichamelijk en geestelijk functioneren. Denken, doen en ervaren.
2. Het Volledig Pakket Thuis (VPT): hiermee blijf je vertrouwd thuis wonen, maar ontvang je wel 24-uurs zorg van een professional van InteraktContour.
 

Dagbesteding voor mensen met hersenletsel

Na hersenletsel komt het voor dat je bepaalde vaardigheden (opnieuw) moet leren of blijven bijhouden. Dit kunnen fysieke handelingen zijn of geestelijke handelingen, zoals het leren planning, het concentratievermogen verbeteren of het geheugen te trainen. Wat jouw persoonlijke doelstelling is, bij InteraktContour vind je diverse locaties waar dagbesteding georganiseerd is. Zo onderhoud je ook eenvoudiger jouw sociale contacten.


Tevreden cliënten bij InteraktContour

Er gaat steeds meer aandacht uit naar niet-aangeboren hersenletsel. Kwaliteit van de zorg is wat bij InteraktContour altijd centraal staat. Uit het kwaliteitsrapport dat binnen het Kwaliteitskader Gehandicaptenzorg verscheen, blijkt dat cliënten InteraktContour beoordelen met een:
 
  • 8,9 voor individuele begeleiding
  • 7,4 voor wonen
  • 8,9 voor dagbesteding
  • 7,8 voor behandeling
 

Locaties in Flevoland, Gelderland, Overijssel en Utrecht

InteraktContour is actief in meerdere regio’s. De locaties zijn verdeeld over de provincies Flevoland, Overijssel, Utrecht en een deel van Gelderland. Je kunt bijvoorbeeld wonen met zorg in Almelo en dagbesteding in Almere vinden.
Natuurlijk is dit afhankelijk van jouw huidige woonadres. Al onze locaties kun je hier vinden.


Vraag een gesprek aan en neem contact op

Loop niet onnodig met vragen rond. Er is altijd iets mogelijk. Van wonen met zorg tot individuele begeleiding en dagbesteding. Kom in contact met InteraktContour en wij bespreken de mogelijkheden.
 

Lees meer op interaktcontour.nl


Stuur ons een bericht Vragen? Bel ons: 0341 255 777
(elke werkdag van 8.30 tot 17.00 uur)