Informatie inzake coronavirus
Lees meer over de laatste ontwikkelingen

Brain Awareness Week

Dit jaar vindt de Brain Awareness Week plaats van 12 tot en met 18 maart, de internationale week waar hersenen, hersenletsel en hersenonderzoek centraal staan. De Brain Awareness Week is een initiatief van de Dana Alliance for Brain Initiatives.

Brain Awareness Week

Tijdens de Brain Awareness Week, die in 2018 plaatsvindt van 12 tot en met 18 maart, is er internationaal aandacht voor de hersenen, hersenletsel en hersenonderzoek. Er komt gelukkig steeds meer aandacht voor de gevolgen van hersenletsel. Deze zijn verstrekkend. Niet aangeboren hersenletsel kan leiden tot beperkingen in het dagelijks functioneren en verminderd de zelfredzaamheid. Bij een groot deel van de mensen is er sprake van blijvende stoornissen en beperkingen. Tijdens deze Brain Awareness Week geven wij uitleg over 'Wat is hersenletsel' en besteden wij aandacht aan de gevolgen en vooroordelen, vanwege de onzichtbaarheid van de klachten.

Wil je weten wat InteraktContour voor jou kan betekenen? Neem contact op!


InteraktContour is er voor mensen die problemen ervaren als gevolg van hersenletsel, na bijvoorbeeld een beroerte, ongeluk of hersentumor. Hersenletsel verandert hun leven en dat van hun naasten; terug naar werk of school lukt vaak niet en thuis is alles anders. Toch is er altijd iets mogelijk. Dáár richt InteraktContour zich op, met gespecialiseerde zorg en ondersteuning. 
Meer weten over:
In de jaarlijkse Brain Awareness Week wordt internationaal aandacht gegeven aan de hersenen.
Hoe werken je hersenen? Hoe worden ze ziek? Wat is het belang van de neurowetenschappen voor mens en maatschappij? Al deze vragen worden behandeld op een publieksgerichte- en vriendelijke manier. Gedurende deze week worden op verschillende locaties in Nederland activiteiten georganiseerd.

De Brain Awareness Week is een initiatief van de Dana Alliance for Brain Initiatives en zijn Europese tak, de European Alliance for the Brain, EDAB en vindt jaarlijks plaats in maart.

Dit jaar is de week van 12-03-2018 t/m 18-03-2018

De Nederlandse Neurofederatie en de Hersenstichting hebben het initiatief genomen om de Brain Awareness Week in Nederland te organiseren. Inmiddels werkt ook het Nationaal Initiatief Hersenen en Cognitie mee aan de organisatie.
Internationale initiatiefnemer Dana Alliance for Brain Initiatives

Nationale initiatiefnemer Nederlandse Neurofederatie, Hersenstichting en het Nationaal Initiatief Hersenen en Cognitie

Stuur ons een bericht Vragen? Bel ons: 0341 255 777
(elke werkdag van 8.30 tot 17.00 uur)