Informatie inzake coronavirus
Lees meer over de laatste ontwikkelingen

E-health

InteraktContour zet waar mogelijk technische hulpmiddelen in om de zelfstandigheid van mensen met hersenletsel te vergroten. Zo krijgen ze (deels) hun eigen regie terug, zijn ze minder afhankelijk van begeleiding en het vergroot de mogelijkheden om mee te doen aan de samenleving. Denk hierbij aan beeldzorg, een medicatiedispenser, apps of een valdetector.
 


Handige hulpmiddelen
Er zijn diverse handige apps ontwikkeld die behulpzaam kunnen zijn voor mensen met hersenletsel, bijvoorbeeld www.revalidatieapps.nl. Een belangrijk uitgangspunt bij het inzetten van e-health, is dat de gekozen techniek de cliënt en de mantelzorger ondersteunt en meer regie over het eigen leven geeft. Enkele voorbeelden en ervaringen van hulpmiddelen die verkrijgbaar zijn.
 

Beeldhorloge

Moet je je naaste vaak herinneren aan afspraken en de tijd in de gaten houden? Dan kan een beeldhorloge uitkomst bieden. Deze geeft piepjes af wat er op het programma staat. Je kunt de afspraken er zelf inzetten. 

Lees hier hoe Jan en Gerda het beeldhorloge ervaren.
 

Beeldzorg

Door middel van een ipad en Facetime kunnen cliënt en begeleider met elkaar beeldcontact hebben. Elkaar even horen en zien, de dag doornemen, herinneren aan afspraken, een brief bespreken zijn allemaal zorgvragen waarbij beeldzorg ingezet kan worden.
 

Medido (medicatiedispenser)

In dit kastje kan een baxterrol met medicatie. Op het moment dat het tijd is om de medicatie in te nemen geeft het apparaat een signaal. Na het drukken op OK knop wordt het zakje uitgegeven en al een stukje ingeknipt. Als vergeten wordt op OK te drukken, dan  krijgen de zorgmedewerkers een seintje. Op deze manier kan de zelfredzaamheid worden vergroot zonder de veiligheid uit het oog te verliezen.


Valdetector

Dat een kastje aan je broekriem het verschil kan maken, blijkt uit het ervaringsverhaal van Richard.

Bekijk hier de pdf.
 

Pictoplanner

De pictoplanner is een digitaal planbord op je tablet. Het geeft seintjes als het tijd is om aan iets te denken. De pictoplanner zorgt voor structuur in de dag: de dagdelen worden in blokjes opgedeeld en de tablet laat zien wanneer er een volgende activiteit aanstaande is.

Lees hier hoe Elly de pictoplanner ervaart.

Stel hier je vraag Bel ons: 0341 255 777
(elke werkdag van 8.30 tot 17.00 uur)
Terug naar boven