Informatie inzake Coronavirus
Lees meer over de laatste ontwikkelingen

Doorverwijzen?

Wil je een cliënt doorverwijzen naar InteraktContour? Gebruik dan het contactformulier om de cliënt aan te melden. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact op met de betreffende cliënt en/of het systeem.

Huisartsen en medisch specialisten kunnen doorverwijzen via ZorgDomein:

  • zoektermen ‘Hersenz’ of ‘hersenletsel’, of
  • via de zorgroute: Medisch specialistische zorg > neurologie > overige zorgvragen, of
  • via de zorgroute: GGZ / Jeugdzorg > Geestelijke gezondheidszorg > Volwassenen (18-65 jaar) > overige zorgvragen GGZ volwassenen


Heeft je cliënt behoefte aan 'begeleiding individueel'? Dan dient de cliënt eerst contact op te nemen met de gemeente. Elke gemeente organiseert toegang tot zorg op zijn eigen manier. Zo zijn in veel gemeenten sociale wijkteams actief.

Mocht de gemeente willen overleggen over de hulp die nodig is, dan kan je cliënt altijd iemand meenemen naar het gesprek. Een familielid, maar ook een medewerker van InteraktContour kan helpen.
Heeft je cliënt behoefte aan ‘begeleiding groep’? Dan dient de cliënt eerst contact op te nemen met de gemeente. Elke gemeente organiseert toegang tot zorg op zijn eigen manier. Zo zijn in veel gemeenten sociale wijkteams actief.

Mocht de gemeente willen overleggen over de hulp die nodig is, dan kan je cliënt altijd iemand meenemen naar het gesprek. Een familielid, maar ook een medewerker van InteraktContour kan helpen.
Heb je vragen over Hersenz behandeling? Stuur dan een e-mail naar behandeling@interaktcontour.nl. Wij helpen je graag verder!

Vanaf 1 januari 2021 zit Hersenz behandeling in het basispakket. Hersenz behandeling valt vanaf dan onder de Zorgverzekeringswet. Voor bijna alle behandelingen (individueel en groep) geldt dan dat er géén eigen bijdrage betaald hoeft te worden. Op dit moment wordt de Hersenz behandeling van InteraktContour nog vergoed door de zorgkantoren, vanuit de tijdelijke subsidieregeling extramurale behandeling. Net als voor bijna alle zorg uit het basispakket (bijv. ook het ziekenhuis) geldt dat straks het eigen risico wel wordt aangesproken.
Verblijf kent twee indicatievormen:
1. Verblijf: de cliënt komt bijvoorbeeld (tijdelijk) wonen in een woonlocatie van InteraktContour of heeft 24-uurs zorg thuis in combinatie met dagbesteding.
2. Kortdurend verblijf: Deze indicatie geeft het CIZ als een cliënt minder dan 4 dagen per week in een woonlocatie aanwezig is

Onafhankelijke cliëntondersteuning

Het recht op gratis onafhankelijke cliëntondersteuning is zowel in de Wet maatschappelijk ondersteuning (Wmo) als in de Wet langdurige zorg (Wlz) opgenomen. Heb je behoefte aan ondersteuning bij bijvoorbeeld bij het regelen van zorg, vraagstukken rondom voorzieningen of hulp bij een keukentafelgesprek?
Je kunt hiervoor (kosteloos) onafhankelijke cliëntondersteuning inschakelen, bijvoorbeeld via MEE of Wlz cliëntondersteuning.
Zij kijken op basis van jouw situatie wat nodig is om zelfredzaam te kunnen zijn en ondersteunen je hierin.
Kijk voor meer informatie op www.mee.nl , T: 0900 999 88 88 of www.wlzcliëntondersteuning.nl , T: 085 303 29 85

 
De Wet Langdurige Zorg (Wlz), Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo), Jeugdwet en de Zorgverzekeringswet zijn de vier wetten die sinds 2015 het Nederlandse zorgstelsel vormen. Het stelsel zorgt ervoor dat iedereen de zorg en ondersteuning kan krijgen die nodig is. Voor veel mensen is het echter niet altijd duidelijk waar en bij wie zij terecht kunnen als zij zorg willen regelen. Met de brochure ‘De wetten zorg en ondersteuning sinds 2015 –eenvoudig verteld’ word je wegwijs gemaakt. De brochure is hier te downloaden.


Consultatie
Het is mogelijk consultatie aan te vragen bij InteraktContour. Heb je advies nodig voor bejegening, vragen over de ernst van hersenletsel of wil je inzicht krijgen in het cognitief functioneren? Dan behoort een neuropsychologisch onderzoek tot onze mogelijkheden. Hier is de indicatie 'aanvullende functionele diagnostiek' voor nodig.

Stel hier je vraag Bel ons: 0341 255 777
(elke werkdag van 8.30 tot 17.00 uur)
Terug naar boven