Informatie inzake coronavirus
Lees meer over de laatste ontwikkelingen

E-health

Er zijn diverse technische hulpmiddelen ontwikkeld voor mensen met hersenletsel. Denk bijvoorbeeld aan  beeldzorg , een valdetector of een app. Zo is je naaste minder afhankelijk van begeleiding. Het vergroot ook de mogelijkheden om mee te doen aan de samenleving.
 


Handige hulpmiddelen
Er zijn diverse handige apps ontwikkeld die behulpzaam kunnen zijn voor mensen met hersenletsel, bijvoorbeeld www.revalidatieapps.nl. Daarnaast zijn er diverse hulpmiddelen op de markt te verkrijgen die kunnen helpen om de zelfstandigheid te vergroten. We lichten een paar uit.


Beeldhorloge

Moet je je naaste vaak herinneren aan afspraken en de tijd in de gaten houden? Dan kan een beeldhorloge uitkomst bieden. Deze geeft piepjes af wat er op het programma staat. Je kunt de afspraken er zelf inzetten.

Lees hier hoe Jan en Gerda het beeldhorloge ervaren.
 

Beeldzorg

Door middel van een iPad en FaceTime kunnen cliënt en begeleider met elkaar beeldcontact hebben. Elkaar even horen en zien, de dag doornemen, herinneren aan afspraken, een brief bespreken zijn allemaal zorgvragen waarbij beeldzorg ingezet kan worden.


Valdetector

Dat een kastje aan je broekriem het verschil kan maken, blijkt uit het ervaringsverhaal van Richard.

Bekijk hier de pdf.
 

Pictoplanner

De pictoplanner is een digitaal planbord op je tablet. Het geeft seintjes als het tijd is om aan iets te denken. De pictoplanner zorgt voor structuur in de dag: de dagdelen worden in blokjes opgedeeld en de tablet laat zien wanneer er een volgende activiteit aanstaande is.

Lees hier hoe Elly de pictoplanner ervaart.
 

Stel hier je vraag Bel ons: 0341 255 777
(elke werkdag van 8.30 tot 17.00 uur)
Terug naar boven