Informatie inzake Coronavirus
Lees meer over de laatste ontwikkelingen

Afasiebehandeling in Emmeloord en omgeving

Afasie? Er is altijd een manier van communiceren mogelijk! Bij de afasiebehandeling van Hersenz bij InteraktContour in Emmeloord leer je wat de mogelijkheden zijn.


Wat is afasie?

Afasie onstaat door schade aan het taalgebied van de hersenen. Zo´n 1 op de 5 mensen die hersenletsel in de vorm van een hersenbloeding- of infarct krijgt, heeft afasie. Dat zijn ongeveer 30.000 mensen in Nederland! Mensen met afasie ervaren problemen op het gebied van spreken, schrijven, lezen en/of het begrijpen van taal. Dat bemoeilijkt het maken van contact met anderen en belemmert in het dagelijks functioneren. 
 

Een behandeling voor mensen met afasie na hersenletsel

De afasiebehandeling wordt bij InteraktContour op diverse locaties in Nederland geboden, waaronder in Emmeloord, Lelystad en Zwolle. Vanuit het centrale afasiecentrum van InteraktContour werken meerdere gespecialiseerde afasietherapeuten én begeleiders die de behandeling geven. 
 

Direct meer informatie?

Bel of mail dan onze afasietherapeut in Emmeloord, Rianne Beudeker, via r.beudeker@interaktcontour.nl of bel 06 51 91 83 60.


Hoe ziet de afasiebehandeling eruit?

Omdat afasie veel verschillende soorten en maten kent, begint de behandeling met een intakegesprek. In dit gesprek met de afasietherapeut wordt in kaart gebracht wat uw wensen en mogelijkheden zijn en hoe de behandeling het beste vorm kan krijgen. Vervolgens zal de behandeling zowel in groepsverband als in individuele gesprekken plaatsvinden over de loop van een 1 tot 2 jaar.
 

Wat leer ik in de behandeling?

Bij behandeling is het doel om te leren omgaan met de gevolgen van afasie en het verbeteren van de communicatie, door op andere manieren duidelijk te maken wat je bedoelt. Er wordt doelgericht gewerkt. Cliënten leren gebruik te maken van een iPad als ondersteunend communicatiemiddel en leren communiceren in een groep. Echter wordt ook het contact met anderen met afasie vaak als waardevol ervaren; onderling is veel begrip en er is volop ruimte voor contact met elkaar. Want ook daar kan je weer van leren!

Neem hier een virtueel kijkje bij een afasietraining en bekijk de video of lees het verhaal van Martin en Henk.
 

Voor wie is de afasiebehandeling?

De afasiebehandeling is voor iedereen die afasie heeft door hersenletsel, jong en oud, onafhankelijk van welke soort afasie je hebt. 

Maar ook voor partners is ruimte in de vorm van partnertraining. Afhankelijk van de behoeftes en vragen die u heeft, leert u aan de hand van individuele gesprekken met onze afasietherapeut óf gesprekken met de therapeut en uw partner hoe u het beste met uw partner kunt communiceren.
 

Hoeveel kost de behandeling?

Als u een indicatie voor Behandeling vanuit de Wet Langdurige Zorg (WLZ) heeft, kunt u voor afasietherapie bij InteraktContour terecht. Heeft u nog geen indicatie? Wij helpen u graag bij uw aanvraag!
 

Wat is er nog meer mogelijk in leren omgaan met hersenletsel?

De Hersenz behandeling bij InteraktContour richt zich niet alleen op afasie, maar ook op veel andere gevolgen van niet-aangeboren hersenletsel. Het behandelprogramma bestaat uit diverse zorgpaden, die een samenhangend aanbod vormen van verschillende behandelmodules. In elke module is aandacht voor een ander leefgebied, zoals 'Omgaan met veranderingen', 'Grip op je energie' of 'Denken en doen'. Het doel van de behandeling is om nog zoveel mogelijk vooruitgang te boeken als mogelijk is. Meer informatie over de mogelijkheden van Hersenz behandeling bij InteraktContour vind je hier.


Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen in Emmeloord of omgeving?

Neem dan gerust vrijblijvend contact op met afasietherapeut Rianne Beudeker via 06 51 91 83 60 of per mail.


Stel hier je vraag Bel ons: 0341 255 777
(elke werkdag van 8.30 tot 17.00 uur)
Terug naar boven

Contact

Postbus 128
8070 AC Nunspeet
T. (0341) 255 777
E. info@interaktcontour.nl

Social media

Partner van
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlInteraktContour is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

InteraktContour

(0341) 255 777 info@interaktcontour.nl Postbus 128
8070 AC Nunspeet
Partner van