Expositie 'Door de ogen van...'

Expositie Door de ogen van...

Van 12 september t/m 16 oktober vindt in Griftsteede in Utrecht de expositie 'Door de ogen van...' plaats. Deze expositie toont schilderijen en keramiek in verschillende stijlen. Het werk is gemaakt door mensen met afasie. Zij krijgen wekelijks les in de Marline Fritziusateliers bij InteraktContour. Via de schilderijen en keramiek hebben de deelnemers de mogelijkheid om zich op een andere manier te uiten. Voor de expositie is werk geselecteerd op het thema natuur; de werken tonen veel dieren, landschappen en planten.

Marline Fritzius (1936-2006) werd zelf na een operatie getroffen door afasie. Zij merkte hoe belangrijk het was om zich toch te kunnen blijven uiten via haar schilderijen. Haar nalatenschap is ondergebracht in een stichting die op dit moment 16 ateliers in Nederland financieel en praktisch ondersteunt om mensen met afasie op die manier de mogelijkheid te geven om te schilderen en boetseren.

De ateliers van Marline Fritzius zijn in Utrecht ondergebracht bij InteraktContour aan de van Bijnkershoeklaan. De expositie toont het werk van 14 deelnemers die begeleid worden door de kunstenaars Reinoudt van den Clooster en Doroth├ę Arts.

Expositie 'Door de ogen van...'
Van 12 september t/m 16 oktober 2022 in Griftsteede (van Swindenstraat 129, Utrecht)

Kijk voor meer informatie ook op de volgende websites:
www.stichtingmarlinefritzius.nl
www.utrechtnatuurlijk.nl

Contact

Hulp nodig? We helpen je graag!

Kom je er niet uit? Geen probleem. Wij zijn er om jouw vraag te beantwoorden.