Informatie inzake Coronavirus
Lees meer over de laatste ontwikkelingen

Stuwwal in Zwolle biedt unieke combinatie voor jongeren: wonen en intensieve zorg

Bij de Stuwwal regel ik veel zelf met mijn begeleiders. Dat geeft me vrijheid."

Gespecialiseerde woonlocatie voor jongeren in Zwolle

De Stuwwal ligt midden in een groene woonwijk, aan de rand van Zwolle. Het is een gespecialiseerde woonlocatie van InteraktContour, want hier wonen en leven jongeren en jong volwassenen met een lichamelijke of meervoudige beperking. De Stuwwal is gespecialiseerd in ademhalingsondersteuning en Autisme Spectrum Stoornissen (ASS). Deze combinatie van wonen en intensieve zorg is uniek in de regio en in Nederland.
 

Niels woont bij de Stuwwal

Niels: "Vroeger ging ik naar een medisch kinderdagverblijf, maar vanaf mijn twaalfde woon ik op de Stuwwal. Eerst twee dagen in de week en daarna steeds meer. Nu ga ik alleen nog in de weekenden naar huis, dat is ook gezellig. Ik kom graag op de manege. Bij de Stuwwal regel ik veel zelf met mijn begeleiders. Dat geeft me vrijheid".


We weten dat hij in goede handen is

Thuis opgroeien en daarna zelfstandig gaan wonen is voor jong volwassenen met een meervoudige beperking vaak geen optie door de intensieve zorg die ze elke dag nodig hebben. Niels Vader woont nu bij de Stuwwal. Hij werd 23 jaar geleden geboren met spina bifida, een open rug. Zijn moeder Jenny: “Het is mooi dat ook jong volwassenen met een beperking op enig moment zelfstandig kunnen gaan wonen. We zijn als ouders altijd welkom, maar eerlijk gezegd laten we Niels heel veel zaken zelf regelen met zijn begeleiders. Daar heeft hij inmiddels de leeftijd ook voor. We weten dat hij in goede handen is. Dat is een hele geruststelling, mocht ons iets overkomen.” Meer lezen: verder met hersenletsel.

Contact

Postbus 128
8070 AC Nunspeet
T. (0341) 255 777
E. info@interaktcontour.nl

Social media

Partner van
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlInteraktContour is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

InteraktContour

(0341) 255 777 info@interaktcontour.nl Postbus 128
8070 AC Nunspeet
Partner van