Informatie inzake Coronavirus
Lees meer over de laatste ontwikkelingen

Marco vecht zich terug in de maatschappij

Marco heeft na een ernstig bedrijfsongeval 24-uurs zorg nodig. Hij geeft echter niet op en gaat zijn doelen achterna.

Marco ten Hove (35) is zelfstandig ondernemer als hij een ernstig bedrijfsongeval krijgt. Na zijn revalidatie gaat hij naar woonlocatie de Meidoorn van InteraktContour omdat hij 24-uurs zorg nodig heeft. Hij krijgt er de juiste begeleiding en de ruimte om op zijn eigen manier te werken aan doelen: weer zo zelfstandig mogelijk worden.

"18 april 2009 is het gebeurd. Ik was voeger en had een eigen bedrijf. Op een zaterdagmiddag ging ik een rolsteiger op. De achterste wielen zakten weg en ik viel. Heb weken in coma gelegen. De woning waar ik aan het klussen was, teken ik nog zo na, maar van de periode in het ziekenhuis weet ik niets meer. Ik had niets gebroken, wel een schedelbasisfractuur en een dubbele hersenbloeding."

"Op revalidatiecentrum De Vogellanden heb ik vooral veel geslapen. Rust was misschien wel goed voor de verwerking, ik weet het niet. Daarna ben ik op woonlocatie de Meidoorn van InteraktContour in Raalte terechtgekomen. Ook daar heb ik veel geslapen. Tot op een dag, het was tweede kerstdag, in 2010. Ik ging met mijn familie uit eten. Daarna zijn mijn ogen opengegaan. Ik dacht: er is meer dan wat ik nu doe."

"Ik hoorde van activiteiten op De Vogellanden, en ik ging meedoen. Zwemmen, sporten, logopedie, psychologie. Alles deed ik. Ook schilderen en computeren. Ik kreeg een programma op mijn laptop, hulp bij het vinden van woorden. Handig, heb ik veel aan gehad, maar ik wilde zelf weer kunnen schrijven. Dus ik typte een mailtje en liet het mijn vader of broers controleren of er fouten inzaten. Zo leerde ik steeds verder."

"Ik ben gek met auto's. Met de dokter heb ik gesproken over autorijden. Ik moest eerst afbouwen met medicijnen en het gedoe met de scheiding moest achter de rug zijn. Maar er zat geen schot in de zaak, daar wilde ik niet op wachten. Dus ik dacht: ik ga zelf. Op 30 november 2011 heb ik afgereden: ik mag weer autorijden. Daar ben ik heel blij mee. Met een eigen auto kan ik straks weer gaan en staan waar ik wil."

"Ze zeggen: je bent zo vooruitgegaan. Maar als je het vergelijkt met mijn leven voor het ongeluk, dan heb ik veel ingeleverd. Ik was getrouwd, heb een zoontje, Daan. Die heb ik ruim een jaar niet gezien. Ik hoop op een goede omgangsregeling, dat is een lange weg. Ik heb altijd hard gewerkt. Ik had een eigen huis, grotendeels zelf gebouwd. Dat staat nu te koop. Dat doet me allemaal veel verdriet. Maar ik ben positief. Het komt vast goed."Contact

Postbus 128
8070 AC Nunspeet
T. (0341) 255 777
E. info@interaktcontour.nl

Social media

Partner van
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlInteraktContour is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

InteraktContour

(0341) 255 777 info@interaktcontour.nl Postbus 128
8070 AC Nunspeet
Partner van