Informatie inzake Coronavirus
Lees meer over de laatste ontwikkelingen

“Ik ben weer onafhankelijk. Op mijn eigen, creatieve manier.”

Angelika kan sinds haar beroerte niet meer lezen en schrijven. Praten is lastig. Dankzij de iPad kan ze weer veel zelf.

Angelika Meulenkamp kan sinds haar beroerte niet meer lezen en schrijven. Praten is lastig. Afasie heeft een enorme impact op je dagelijks leven. “Ik werd volledig afhankelijk van mijn echtgenoot. Zonder André kon ik niets.” Nu communiceert Angelika via haar iPad met de buitenwereld. “Ik ga er ook weer op uit. Dat kan ik nu zelf regelen. Mijn wereld is letterlijk groter geworden.”
 
André: “De afasie van Angelika was voor ons allebei heel ingrijpend. Ik was in één klap mantelzorger.” InteraktContour bood het echtpaar een volledig pakket aan ondersteuning, om beiden weer op weg te helpen. “We kregen veel hulp om Angelika’s zelfstandigheid te vergroten en de balans in onze relatie weer te vinden,” vertelt André.  “Het is heel belangrijk dat de hulp echt op de situatie is toegespitst, op wat je als cliënt nodig hebt.”
 
Angelika moest leren omgaan met haar handicap. “Vooral dankzij het enthousiasme van mijn logopediste, kreeg ik weer hoop. Zij kwam met de iPad en we onderzoeken samen wat voor mij werkt en wat niet. We ontdekken steeds meer. Met mijn iPad kan ik heel veel weer zelf. Op mijn eigen, creatieve manier.”
 
Zo maakt Angelika veel foto’s met de iPad, die zij gebruikt in mails en tijdens gesprekken. De iPad leest kranten, websites, documenten en e-mails voor. Angelika: “Die e-mails kan ik beantwoorden door eenvoudige zinnen in te spreken. Vroeger moest mijn man dat allemaal doen.” Met de juiste hulp is het niet nodig achter de geraniums te blijven zitten als je afasie hebt, vinden Angelika en André. “Dankzij mijn iPad en de afasiegroep van InteraktContour kan ik weer deelnemen aan de samenleving.”

Contact

Postbus 128
8070 AC Nunspeet
T. (0341) 255 777
E. info@interaktcontour.nl

Social media

Partner van
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlInteraktContour is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

InteraktContour

(0341) 255 777 info@interaktcontour.nl Postbus 128
8070 AC Nunspeet
Partner van