Informatie inzake Coronavirus
Lees meer over de laatste ontwikkelingen

"Het is niet vanzelfsprekend dat je er bent"

Charel van Dijk is om de week een vrijdagmiddag bij dagbesteding Deventer om het koersbal te begeleiden.

Charel van Dijk (46) is om de week een vrijdagmiddag bij dagbesteding Deventer (locatie Tamarinde) om het koersbal te begeleiden. “Ik zorg er samen met andere vrijwilligers voor dat het spel goed loopt en vind het nog altijd heel bijzonder hoe enthousiast de deelnemers zijn als ik binnen kom. We praten over hoe het gaat en sommigen geven me een hand. Gesprekjes, plezier hebben: dat is eigenlijk het allerbelangrijkste. Er is een vrouw in een rolstoel; zij heeft een behoorlijke beperking. Als ik vraag hoe het met haar is, antwoordt ze via haar toetsenbord met schermpje: ‘Heel erg goed!’ Dat vind ik mooi.”

Het is een vrij specifieke doelgroep die naar de Tamarinde komt. “Er is altijd wel wat aan de hand. Emoties komen soms onverwacht. Heel anders dan bij de gemeente waar ik werk als beleidsmedewerker, of als je met vrienden bent. Soms is het enorm grappig wat er gebeurt, soms is het ook weleens lastig. Het is zo’n andere wereld. En dat maakt het juist zo leuk. Het is een verrijking van mijn leven. Als de deelnemers een fijne middag hebben gehad, ga ik ook weer blij naar huis. Het is niet vanzelfsprekend dat je er bent.”

Contact

Postbus 128
8070 AC Nunspeet
T. (0341) 255 777
E. info@interaktcontour.nl

Social media

Partner van
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlInteraktContour is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

InteraktContour

(0341) 255 777 info@interaktcontour.nl Postbus 128
8070 AC Nunspeet
Partner van